Khamis, 24 November 2011

seblom hijrah selesaikan utang dulu

walopon aku menyepi masih ada orang bertanya diri, tu yang buat aku hepi... tima kasih kengkawan blogger semua

hoh... ada dua hutang tag yang kena selesaikan daripada orang yang sama... oleh sebab cekgu yang bagi, kena buat time cuti skoloh - tu yang lambat jawab (alasan!)

ada beberapa syarat yang dikenakan, tapi tak dapat le aku nak mematuhinya atas sebab-sebab yang tak dapat dieeelakkan...

No 1. You must post this Rules - patuh!

No 2. Sebelas cerita tentang diri saya?

hehhh! masih ada saham lagi ke ni? takpe la, aku bagi lebih tapi kena ke sini dan sini dan siniiii jugaaaa

jadik aku jawab lebih daripada seblas soklan...

Syarat 3. Kena jawab soalan cikgushikin.

kalu ada soklan objektif senang sikit cekgu!

1. Anda suka air terjun atau tepi pantai? jawapan tak relevan, suka dok kat rumah sambil lukih gambo pantai dan air terjun
2. Tahu berenang tak? lecey la budak kampung tak reti brenang... jawapan cam orang riak la pulak!
3. Dulu masa belajar tak suka bila cikgu buat apa? ada ke patut cekgu sama cekgu bercinta depan kitorang dalam kelas
4. Tahu cakap atau tulis bahasa apa selain Bahasa Melayu? jawa tak paham, jawi cuma tulisan bagi bahasa Melayu, jadik arrrob bole laaaa sesikit
5. Pandai guna photoshop tak? go to photo shop reti laaaa
6. Apa pendapat anda bila tengok orang pompuan pakai tudung tapi baju ketat macam sarung nangka? laaa ingatkan nangkaaaaa
7. Kenal tak siapa Nik Nur Madihah? serius tak taw... comel tak? kim salam yea...
8. Sebut tentang apa-apa yang anda belajar masa sekolah yang anda ingat sampai sekarang. - medula oblongata - kawan putus cinta jadik tolong nasihat kat dia jangan buat tindakan luar kawal hasil tindak balas dari medula oblongata ni tadik
9. Anda baca blog saya, apa tajuk yang paling anda suka? air terjun chamang yang dah lama brangan nak g tapi tak mboh sampai
10. Barang apa yang paling mahal yang anda miliki dan berapa harganya? kalu ikut n3 aku yang dulu, isteri le yang mahal walopon mas kawin dia murah!
11. Suka tak kena tag nih? suka sebab tanda orang suka kat kitaaaaa

Syarat 4. tag 11 orang... aaaa yang ni le aku tak brapa suka. bukan apa kekadang bila orang tengok takde nama dia, rasa semacam je... jadik untuk adil, sapa rasa nak buat homework sambil perati anak baca buku tu sila la jawab tag ni...

satu lagi tag cekgu shikin ni berkaitan kontest daripada blog Double'S. aku mintak mahap bebanyak tak dapat menjawab tag kontes sebab aku pon tak brapa reti bab kontes-mengontes ni... tak pnah join mana-mana kontes blog ni. apa pon tima kasih atas ingatan cekgu shikin walo baru berkenalan tapi mesranya dalam ingatan...

19 orang adijauhari:

Anaa berkata...

haaa, jawab jugak akhirnya ye..
lepas ni boleh la tag cemomoi.. tapi jawapan kena tunggu choti sekoloh baru dapat. kekkeke..

p/s: tu la.. awat menyepi.. ingat gi mmekoh ke..

Kakzakie berkata...

Kakak suka baca yg sebelas tentang diri tu... lebih dari 11 pun diberikan kalau baca ketiga-tiganya...bijak cemomoi ye:) tapi satu yga paling best ada 5 anak lelaki. Kepercayaan org jawa kalau ada 5 anak lelaki dan selepas itu ada 1 puteri pasangan ini adalah pasangan bertuah... Kena tanya org jawa kalau nak tahu lanjut hihi...

CikguShikin berkata...

Lama betul baru jawab tag ni..hehe..tapi xpe saya suka baca jawapan kepada soalan saya tu =)

No 11 bab kena tag tu pn saya xsuka jugak sbb xtau nak tag sapa..org suka ke tidak..

Contest kat blog saya tu pun sje2 je buat sbb saya nak bagi komik sains tu..jom la Tanya dan menang..hehe.

http://notacikgushikin.blogspot.com/2011/11/tanya-dan-menang-bersama-cikgushikin.html

Tea berkata...

Wahhh cemomoi rajinnyeeeee

Kazman & Sue berkata...

alamakk... kami pun tak jawab lagi tag dari cikgi shikin ni...

11 soalan .... pendek kata....

walau tak jawab tidak bermaksud kita berjauhan sebab sekali klik dah dah sampai blog cikgu shikin....heeee3x

Cik SHiNJU berkata...

Hehehe...jwpn menghiburkan..

akuanakpahang berkata...

Kalau dah berhutang kena arr bayor keknya nak bayor hutang tag nie cukaplah malasnya huhuhu....

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Rajin awak, kalau saya memang tak jawablah..

Ati Masrif berkata...

kita adalah org yg malas
jawab tag tapi kadang tu
terlupa juga :)

Nafisa81 berkata...

mmg..tgk nama tak kena tag...kecik ati pulak..apapun jemput join kontes koi..

ajumohit berkata...

Hihi jwpn ringkas but nice

Woofer Storm berkata...

ingatkan nangka..hahaa lawak pula jwpannya ni..heheee


slmt malam^^

shameel Iskandar berkata...

salam cemomoi.
saya pun dah dapat tag ni. Tag mengetag ni sebenarnya utk mengeratkan hubungan sesama blogger( ini pandangan peribadi saya lah)

sahromnasrudin berkata...

medula oblongata....sy plak serebrum yg sy ingat smpai la nie huhuhhh

Anaa berkata...

koi gi ke satu link tu, koi ada utang satu tag ehh... dok rajing ar lening. buleh skip dok.. :)

Melatidaisy berkata...

haha..hilang tension sy baca entri ni sambil gelak2.hehe..mekasih en cemomoi. by the wat nik nur madihah tu penah jd best student spm taun 2009 kot kalau x silap, adik klate :)

zulkbo berkata...

salam..
menjawab dengan steadynya..
11 soklan di jawab lebih koi
rasa he he..moga sihat selalu
empunya blog :)

LadyBird berkata...

slmt membayar tag :D..

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

Anaa: orang tag kena juga le jawab walopon malas camana pon... time cuti skoloh konon pree tu yang baut kija rumoh ter

Kakzakie: heee tu yang tak hapdet tu sebab 2010 punya tag... la ni dah tambah satu lagi hero

CikguShikin: sebab cekgu tka bawak rotan, kalu dak lama dah jawabnyaaa

Tea: rajin dalam paksa

Kazman & Sue: jawab jangan bagi kecik ati....

Cik SHiNJU: nak jadik juara lawak laaa

akuanakpahang: dah namanya utang, kena juga bayo, marah dek tuannya susoh kita...

Abd Razak: orang memberi kita merasa, kalo menolak alamat tak merasa le

Ati Masrif: 'ter'lupa takpe tapi kena qadha bila dah ingat balik

Nafisa81: ati kecik tahan lagi tapi kalo kecik ati tu yang susah

ajumohit: cekgu yang nak mark nanti!

Woofer Storm: malam2 jangan makan nagka, kentut sambil tido jiran seblah takleh lena

shameel Iskandar: harapnya begitulah, panjangkan silaturahim amalan mulia

sahromnasrudin: dah dekat dah tu, mungkin ada orang lain yang ingat satu part lagi kat bahagian otak kita tu

Anaa: mintok izing tuang dia le, kawang dok tahuuuuu

Melatidaisy: heee baru teringat kat gewe tu

zulkbo: tima kasih atas doa ter

LadyBird : dah selesai utangggg, bule tido lena