Rabu, 18 Mei 2011

pandu berhemah @ berkhemah?

ingat lagi tak kata-kata bung mokhtar tentang pemandu wanita kat parlimen dulu?

scene 1: 5 petang hujan yang tadinya lebat dah reda. tapi air dah melimpah dan bertakung kat depan plaza uncang emas (sekarang dah tuka viva ke namanya). jalan blom stat sesak lagi. ada sebijik keta dengan penuh kompiden dan lajunya terus melanggar air kuning pekat yang bertakung (masih dalam contruction time tu, so air hujan berkeladak dengan tanah). kelajuannya mula terbantut bila berada semakin ke tengah air yang agak dalam. yang herannya napa dia dengan bangganya meredah lumpur tu sedangkan jalan 3 lorong tu tak le jammed pon. hasilnya, air yang dirempuh tu menjadi hujan paling cantik menyimbah dua buah motisikal yang berada berhampirannya. kuyup le kawan tu dengan air lumpur tu. maka tak heran la penunggang tu menggawang tangan memarahi pemandu keta tu. aku lajukan sikit dalam senyuman nak tengok sapa pemandunya... pompuaaaan!

scene 2: time tunggu bebudak balik skoloh, seorang pompuan memimpin anaknya kluo pagar menghala ke kereta yang dipakir di tepi jalan. kebetulan sebuah keta toyota unser juga baru bergerak lemah gemalai dari pintu pagar sambil cuba menongkah bumber jalan yang sebesar lengan dengan gear 1. pompuan yang kluo pagar ni tadi nunggu le sambil lalu di belakang kereta tu. heee bule ke gear 1 tak lepas manjat bumper tu, lalu keta tu terundur ke belakang dan kena lak pompuan yang memimpin anaknya. dan tentulah dia membebel hangin... aku senyum lagi. pemandunya juga pompuannnnn

video

psst: saja nak bako pemandu pompuan!

24 orang adijauhari:

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ha3...biasenye aweks aweks ni drive main hentam/lentung je..ha3

tapi tak semua ye...ayat cover..ha3

munna berkata...

walaupun terasa di bakor... tapi mmg betul...cuma munna tak tergolong yg mcm tu...

cik sakdi berkata...

kekekeh kite pon baru dapat lesen. kisahnya


ibu suruh kite parking kreta kat sebelah kereta abang di halaman rumah. so saya wat kali pertama cube menggerakkkan kreta itu tapi malangnya x gerak. rupanya x lepas handbrek. wakakak

Myra Jay berkata...

Xsemua pmndu pompuan cenggitu..Ada yg lebih baik mandu dari lelaki..


**Seyes tkut tgk video tu**

zulkbo berkata...

salam..
cerita no 1 tu buat saya tersenyum..ermm..ada pengalaman juga..mmg pompuan..cerita no-2..moralnya pompuan kena pakai keta auto anje..he he..
:0

al-lavendari berkata...

harap2 tak adalah perempuan yang bako awak lepas ni !

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Nasiblah bung mokhtar tak nampak saya ketika ke masjid di awal pagi...hehe tak pernah berhenti kat lampu merah

akuanakpahang berkata...

Moralnya kawan tetap takut nengok org pompuan bawak kereta huhuhu...

shameel Iskandar berkata...

hehehe, tak berani nak komen lebih2 nnt kena bakor kt ppuan. Cuma, yg disimbah air jalan tu saya pun selalu alamo bila bermotosikal.

Miecyber berkata...

Ngerinya tengok video tu...

Gajah Liar . Part 2

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

sikit pun tak terbako sebab kengkadang aku sendiri pun terbako tengok kaum aku drive..


hehehe...



* aku ada citer pasal menda yg sama ni tp tentang driver laki. entri tu terperuk lagi.

Jejaka Desa berkata...

Koi tak reti nok kabo dah weh....

Ati Masrif berkata...

selalu gak pemandu PRO mcm kita ni
mengutuk kaum sendiri yang bawa
keta lagu tu ...huhu

noorlara berkata...

cemomoi,
kebetulan mereka tu pompuan le plak masa awak nampak tu

kiwi berkata...

tp memg betol pn..tp ade je pmpuan bwk kete ok..ngeee..tbe2 nk bekup ..haha

maCy berkata...

hee.. saye tutup muke :p

werdah berkata...

Assalamu'alaikum cemomoi

ish malunya.. sebab kakpun pompuan.. hehe..

lagenda berkata...

Hohohoho..membako yek? Biasa terdengar istilah 'alaa..driver pompuan..pttla'

Caitttt!! Pompuan ni bila drive TERLALU berhati..tu psl jd mcm2.

Tp mak x gitu yea.

Miecyber berkata...

Perempuan lagi...

Seluruh Rakyat Malaysia Di Seru Turun Beramai-Ramai Ke Perarakan Bantah Lynas Dari KLCC Ke Kedutaan Australia Pada Hari Jumaat 20 Mei Ini

Cikgu Jang .. berkata...

Takleh nok salah ke org pompuan jugak, koi sendiripun ade mase dan ketikanyer agak lalai mase tengah memandu, keknyer takle sampei accident

Yastro berkata...

Uishhh...patut le dlm kepanasan,,,ropenya tgh dok membako...hehehe

^ Uncle Syaf ^ berkata...

blog tuan hamba dah dinaiktaraf jadi blog yang dibace hari2 oleh uncle syaf..he3, insyaalah cube tak ponteng bace blog ni..thanks cuz support uncle..he3

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

Uncle Syaf: tu yang brasa nak ngorat je bila lalu seblah tu...

munna: terbako tapi tak marah, kia coool le ni, syabas!

cik sakdi: dimahapkan... taip kena blajo dengan bawak lasak dan brani kompom lepas tu asik nak marah orang yang bawak kedek-kedek

Myra Jay: pembela wanita sejati! tul tu, pnah gak jumpa pompuan brutal, ganasss

video tu, rasanya lelaki yang buat keja tu...

zulkbo: koi ngajo isteri supaya bawak keta jangan takut-takut, sudahnya kekadang dia lebih pada kita pulok!

bang al-lavendari: bako kasih sayang takpe...

Abd Razak: bung tak marah sebab lelaki, dan dia tak marah dah sebab ada zetty...

akuanakpahang: pompuannnn... sila sahut cabaran!

shameel Iskandar: yang tu tak kira laki pompuan, tapi kena redha je la dapat juga pahala atas jalan...

Miecyber: koi pon tak tau camana rasa drebar tu...

azrina: nak tunggu n3 tu sebab nak rasa terbako ke tak?

Jejaka Desa: takpe, bace suratkabo pon dah ok kot ada lagi komen 'bung'

Ati Masrif: dah amsuk tahap pro? syabas!

noorlara: ngeh3x kecuali yang unser tu banyak kali tak lepas bonggol kenit tu

kiwi: sapa lag nak bekap, kan? jangan jadik cenggitu...

maCy: umphcak! pnah nengok pompuan galabah pegagng segala menda dalam keta seblom aksident tengah jammed. so moralnya jangan tutup muka time drive

kak werdah: iskh! lumrah... sebab tu bila sebut pompuan tu kena panjang harakat dihujungnya...

lagenda: syabas mak, teruja dengan cabaran tu...

Miecyber: jangan marah, kang tido kat luo pulok!

Cikgu Jang: orang pompuan sila tima kasih kat cekgu jang sebab cover. tul le tu, buktinya pelaku video tu ialah lelaki!

Yastro: saja panaskan kehangatan sedia ada

Uncle Syaf: ooops tima kasih bebanyak... saling hormat dan menyokong perkara yang baik dan benar akan bawa manfaat pada kita semua

Mohd Yazan berkata...

tentanghal ni...payah nak cakap..hee
tapi memang tak elok dan bahaya..