Khamis, 10 Jun 2010

Filled Under: ,

tajuk asal: BILA NAK ABIS DAAA

musim cuti sekolah ni...
slamat berbahagialah cekgu-cekgu dan murid-murid. mak bapak yang ada anak tumpang sekaki bercuti, tu pon kalu bos bagi.

aik! tak abis lagi dengan crita bos ke? takde la, n3 seblom ni takde kena mengena dengan bos aku sekarang ni... cuma pinjam sikit bahan orang dan publish ikut kaca mata sendiri.


ni pon aku nak share lagi crita yang ada kena-mengena ala-ala bos dan cuti... sebab aku blumm pasti dapat cuti ke dak minggu depan sementara budak masih bercuti lagi nih.
... ... ...

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi aturkan segalanya.
Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...
Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu, jadi mari kita habiskan masa bersama-sama. ...
Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu, jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...
Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama...
Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh...
Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah membatalkan outstation tu...
Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya. ..
Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.
Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.
Atuk (boss) menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi uruskan semuanya..
Woakakaka... .penat aku nak tulih lagi nie....

crita ni copy paste ye, bukan aku punya... kalu korang rasa nak sedap dan tambah menarik lagi, sila ulang crita dari awal sampai abih selama 3 hari berturut-turut... slamat mencuba

10 orang adijauhari:

Abd Razak berkata...

Salam..

Kalau atuk tu meninggal baru abis ceritanya..hehe

melatidaisy berkata...

kwang3 !!

hehe =)

izzah berkata...

hehehe..best2..boleh amek tak citer ni?..sy nk try tmbh..hehehe..

ape r agknye penghujung die..hahaha

zulkbo berkata...

salam...
selamat bercuti la weh
melancong merata ke?

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
hehe..mmG kelakar gak..
pernah baca dalam paper dl..

Acik berkata...

Hi..hi..hi..betul kata Abd Razak, datuk tu kena mati baru tamat rantaian skandal ni..

akuanakpahang berkata...

Koner kita cuti sekolah nei moh cuti2 malaysia....

maCy berkata...

waduh.. berkait kait..huhu

pakcik kordi berkata...

puas la nak ngabihke cte ni..hahargh!!

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

abd razak: ha ye le kot takde le skandal skali... sian kat orang tua tu yea

melatidaisy: kontrol ketawa, kang mengilai pulak... senyum jeee

izzah: ikut suka la tapi syarat dalam tempoh 3 hari tu je...

zulkbo: nak dok umah je.. nak tidooooo

azrai: takpe just share for kiding...

kak acik: cucu dia tak terlibat dalam skandal ni.. tapi mungkin menyumbang tanpa rela

akuanakpahang: koi nok balik kampung bajet pon dah lari... awei bulan dah kantoi, gone?

macy: dah hilang stress? layan yang baru pulak...

pakcik kordi: baru baca kejak, ander tiga hari lagi nak ngabihkannya