Isnin, 16 Mei 2011

Filled Under:

insan kecil lagi kerdil

dah blogspot demam, mood nak nulih pon kantoi. patutnya nak share pengalaman ni jemaat lepas.

...

sema orang punyai pengalaman kerja yang hebat. kalo mereka orang yang hebat, memang patut la lalui pengalaman tu, kan? tapi yang tak hebat cam aku ni tentu le jadik seronok bila diletakkan di tempat hebat cam tu. 2 pengalaman yang syok pnah aku lalui tu:


pertama: menjadi pewawancara tun siti hasmah pada 2007. aku goreng time interbiu tu sampai beliau dengan seronoknya bukak rahsia bagaimana kesah dia bercinta dengan tun mahathir waktu blajo kat singapura dulu. dia akui tak pnah bagitau sesapa pon. rahsianya, malas la aku nak cerita dah.

kedua: tahun lepas, aku diminta oleh bos wakilkan dia menjadi penemu duga. stakat temu duga orang besa la, kan? tapi bila aku sampai kat sana, rupanya aku jadik panel penemu duga kepada para penerbit dan pengarah filem. hoh! camana aku nak buat nih? beberapa pelakon, pengarah dan penerbit filem terkenal ada masa tu termasuk le penerbit dan pengarah antu mak limah. dan macam kat atas tu tadi, aku goreng jugak dorang nih...

manakala dua tempat yang hebat pnah jejak kat malaysia ni:

pertama: seblom klcc dirasmikan, aku dah naik dulu. dan kami berada di puncak klcc di bahagian luar untuk menikmati pemandangan saujana hingga ke kelab lumba kuda sungai besi (sekarang ni dah jadi palace of the golden horses)

dan kedua, pengalaman terbaru jemaat lepas, aku berpeluang masuk ke istana negara seblom ditutup dan berpindah ke istana baru di jalan duta. mengikut kata Dato'Pengelola Bijaya DiRaja, ni first time dorang benarkan lawatan ke istana negara. terlebih istimewa daripada tu, kami dibenarkan akses sehingga ke kawasan larangan. kawasan tu hanya beberapa orang staf aje bule masuk... cuma atas ingatan pegawai istana, apa yang dilihat dan disnap cukup le untuk pengalaman pribadi. so tangan le tanya lelebih, dilarang untuk publish gambo yang kitorang amik.

psst: takde can la korang nak rasa terima pingat kat istana negara yang ni. tunggu la kot ada rezeki kita terima sama-sama kat istana yang baru yeh


* klausa tajuk tu aku buat intro masa perkenalkan diri di persidangan antarabangsa,

21 orang adijauhari:

Abd Razak berkata...

Indahnya pengalaman, kalau nak terima pingat tu saya takderlah dalam list

Cikgu Jang .. berkata...

Salam...


lama dah koi tak nyinggoh blog aok yak...apa2pun.....teruskan cari pengalaman...

Kakzakie berkata...

Syukur sesekali jadi org hebat. Bukan mudah nak dapat peluang macam itu. Syabas dari kakak!!...

sahromnasrudin berkata...

mesti cemomoi nie org yg pangkat besor kan..hebat la cemomoi

endiem berkata...

banyak pengalaman untuk pedoeman masa depan.

Jejaka Desa berkata...

Peluang molek kadang2 ter datang sesekali.

zulkbo berkata...

salam..
yang nyata pengalaman
mendewasakan kita..terima
kasih berkongsi di sini..
:)

werdah berkata...

Assalamu'alaikum cemomoi

Pengalaman yang menyeronokkan.. kak berpengalaman ke KLCC semasa masih peringkat piling.. kami guru-guru mengajar civil engineering dibawa ke site supaya senang mengajar nanti.. seronok juga.. ke istana belum lagi cuma lalu tengok pengawal berkuda je la.. tengok dari dalam kereta..

anitaare berkata...

o wartawan ke cemomoi ni??hmm mmg byk pgalaman lah ye..

kekadang pingat tu tak ptg..yg ptg kerja kita dihargai kan..

Myra Jay berkata...

Woww!! pengalaman yg memang mantooppp.. :) Siap dpt intrbiu Tun Hasmah :) Bestnyer :)

Miecyber berkata...

Bestnyer.....Best Bro...

4 beranak perompak berjubah

lagenda berkata...

sonoknya dpt pengalaman yg jrg didapati oleh org lain..ada yg x mgkin org lain blh dpt pengalaman mcm cemomoi tu * naik bukt KLCC tu*

hehehe..

Sham berkata...

perghh hebat tu pengalaman aok ye...

fadh leyanie berkata...

pengalaman yang hebat..! pernah jumpa dgn Datuk Mukhris ank Tun siti HAsmah je..

munna berkata...

wah.. bestnya ada pengalaman yg best mcm tu... pglmn yg munna mungkin takkan kecapi...

ckLah berkata...

Wah...pengalaman-pengalaman yang hebat tu....syabas beta!

MulutPayau berkata...

Seronoknya ada pnglaman mcm tu...

akuanakpahang berkata...

Salam sahabat, mmg hebat pengalaman aok nei... calang2 org lain payoh nak dapat :)

^ Uncle Syaf ^ berkata...

perghh best giler expeirence ko...macam2

beruntung dapat interview bini tun mahathir, naik klcc dulu, dll... hebat,,,, kenape aku tak bertuah macam ko...tidak



** sambil mengali kubur

S..U..D..@..I..S berkata...

pengalaman hebat dan jarang2 orang ada..thniah...

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

Abd Razak: sama le kita ustaz, nak dapat pingat 25 tahun servis pon rasa tak sempat sebab rasa nak pencen awal je...

Cikgu Jang: ate sibuk nok buat gone...

Kakzakie: diberi kesempatan oleh Allah dok dengan orang hebat tapi kita tetap camtu gak... tima kasih

sahromnasrudin: ngeh3x, kalo koi orang hebat rasanya takde masa nak main blog cenggini...

endiem: kutip pengalaman untuk ajo anok-anok la pulok

Jejaka Desa: tul tu, ada kesempatan jangan lepaskan...

zulkbo: harap koi dah mecet le...

kak werdah: hebat orang sains ni... kitorang sastera ni banyak melangut melayan emosi dok kat atas klcc

anitaare: tak aih, keja besa-besa je...kumul pingat sukan masa sekolah je tu pon tah mana hilangnya..

Myra Jay: ala orang bagi kepercayaan dan ada kesempatan, layannnn

Miecyber: adoyai... best masa goreng orang je

lagenda: heee pengalaman kita berbeza dan kita share untuk cari tauladan dan hikmah pengalaman manusia lain..

sham: untuk orang tak hebat cam koi ni, rasa hebat beno le

fadh leyanie: kita je slalu rasa hebat bila jumpa orang hebat, sebenonya takde apa sangat pon

munna: blom tau, Allah nak bagi Dia bukan kira kita ni sapa...

ckLah: ngeh3x buat klentong anak cucu kalo umo panjang dan kalo deme nok dengo akinya menggoreng!

MulutPayau: pengalaman pahit pon kekadang jadik seronok bila dikenang kembali...

akuanakpahang: koi aje yang rasa hebat pasal koi ni tak hebat

Uncle Syaf: ada waktu dan kesempatan sapa tau... rezeki nak datang bukannnya kiraaa

S..U..D..@..I..S: sapa pon bole aje cuma mungkin tak sama bentuk tapi sama tempat atau orang yang lebih hebat lagik