Rabu, 9 Februari 2011

suda potong? ingatan seblom jumaat ni

Berkata Abu Hurairah R.A. bermaksud, Nabi Muhammad S.A.W. memotong kuku dan menggunting misai pada hari Jumaat sebelum baginda keluar untuk bersembahyang. (Riwayat al-Bazzar dan al-Tabrani).

potong ikut sunnah tapi jangan le sampai bersepah...
video

17 orang adijauhari:

akuanakpahang berkata...

Bila sudah potong itu barang lagi bersih :)

Abd Razak berkata...

السلم عليكم ورحمة الله

Bagus juga idea tu, cuma jangan ikut caranya memotong kuku tu kerana caranya bukan sunnah Rasulullah

zulkbo berkata...

salam..
koi ingat potong buat
kulit liat ke tadi..he he
wajib tu..

si para para berkata...

sunat potong hari jumaat...

ada baca dalam blog mana ntah..lupa ambik link dia..dia tulis tentang pasal apa tak boleh potong kuku hari lain...rugi betul lupa.

Mohamad berkata...

Kreatif.. boleh dipakai idea tersebut.

Kakzakie berkata...

Salam cemomoi,

Wow, its great. Mesti kakak ikut cara ini. Benda yg senang begini pun tak terjangkau dek akal :-)

Sham berkata...

hekeleh itu macam pun ada ka...?takpe2 bole cuba...

Miecyber berkata...

Kretip banget..Makasih sobat...

Apa itu Skim Cepat Kaya ?

Adinda Amy Sensei berkata...

salam...

dtg ziarah ni..

Ati Masrif berkata...

terima kasih!!!

kita tengah takutttt...

berdebar-debar....

pls... doakan yg baik2 ye!

sahromnasrudin berkata...

jangan serabut janggut sudah la..itu bukan ikut sunah..itu dah mcm menunjuk plak huhuhuhh

ummu berkata...

assalamualaikum Cemomoi,
masa tengok tajuk,terus teringat tentangg line internet.ingatkan line internet kena potong,:).
anyway thanks a lots sudi mengingatkan.esok hari Jumaat

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

potong kuku hari khamis murah rezeki dak?

Werdah berkata...

Assalamu'alaikum

Elok juga buat seperti itu.. senang nak buang ..

NICK IRFAN berkata...

sy pakai bedal je potong kuku ni rupanya ada cara jgk

alifzikri berkata...

salam..ni link untuk crite 3 idiots...
http://www.mediafire.com/?sharekey=ce753a2ad04197160dec85adfe0a530a20ff7b0460f3c63ab9789de4b2881080

cemomoi berkata...

akuanakpahang: hee lawo sikit ye dak

Abd Razak: tul tu cuma ada macam-macam cara rasulullah potong kuku

zulkbo: huu takan nak potong tiap jumaat kot

si para para:isnin dan khamis pon bole kot

Mohamad: menda baikkkk

Kakzakie: heh takan semua menda kita nak fikir, bagi le kat orang lain gak. kita kongsikan idea dia

Sham: tiruuu..

Miecyber: kongsikan pada orang lain ya wak!

Adinda Amy Sensei: moga ceria sokmo

Ati Masrif: moga selamat le hendaknya

sahrom: tawaduk jangan jadik riak

ummu: tul la.. line sokmo tak clear

Cik SHiNJU: harap-harap gitu le

kak Werdah: lepas ni tak le bersepah

NICK IRFAN: ikut sunnah bang, dapat pahala

alifzikri: tima kasih