Jumaat, 8 Oktober 2010

dah rasa biasa la pulak

dah dekat, dah dekat... ye memang dah dekat!

hari ni last syawal heh? so sebelum tamat, bahagian kat opis aku buat le jamuan penutup open house ni. tapi dengo kabo masih ramai lagi yang berhajat nak buat, cuma blom berkesempatan je lagi.

dulu zaman kanak-kanak, kalu kami beraya selepas 3 hari raya, orang kampung tak berapa nak layan lagi dah. bila dah beso sikit, syawal mula disambut sebulan sebagai membalas dendam berposa sebulan (gamaknya la). tapi semenjak setahun dua ni, open house dah melangkaui bulan syawal la pulak. dasat betui kita beraya yea...

"takpe, kita buat sekali dengan nyambut deepavali dan raya haji!" kata member aku...

"akak tak bule amik order la, skang ni fully booking sampai 17 ni..." kata kak raja, sorang keterer femes yang sering berurusan dengan jabatan kitorang. dua tiga menjak ni pon, aku tengok memang tak menang tangan dia serv beberapa function... bila diusik, "ala, katering ni idop senang bole la, kaya tidakkk..."

pssst: ops! kabonya 17 ni pon aku ada reunion kat kemensah waterfall. kira sekali nyambut raya... huu raya lagiiii
nasib ko la lemang ketupat, dah rasa tak eksklusif lagi dah...

24 orang adijauhari:

azieazah berkata...

Wahhh masih lagi meriah dgn jamuan tuh...

Silap-silap sebulan masak di rumah cuma 4,5x jer. Selebihnya gantung kuali telungkup periuk.

Makan dan makan. Hebat dan makmur sungguh orang Malaysia kan?

Werdah berkata...

Salam,

Agaknya semuanya nak buat pada hujung minggu kecuali di pejabat, jadi rasa macam banyak sangat nak pegi.

Kabonya di kampong kak sekarang ni masa morehpun katering.. tak spt pada zaman kak kecil dulu moreh masak gotong royong.

Apa-apapun selamat ke openhouse..

mahira oya berkata...

sedap!!

Zezebel berkata...

Banyaknya order katering dia sampai 17 ni pun ada lagi? Dah terlebih raya dah tu. Hehehehehe

Abd Razak berkata...

Salam...

Di tempat saya dah senyap takder orang buat open house dah!

Ermmm...lemang ketupat memang tak eksklusif lagi dah, orang cina sambut tahun baru pun ada...

akuanakpahang berkata...

haru maru..dah nok abis bulan syawal ada lagi nok buat umah terbuka silap masuk bulan Zulkeadah pun masih nak sambut raya lagi... buat doa kesyukuran udah le :)

sahromnasrudin berkata...

salam..ada lagi yang poser enam esok ke? huhuhuhuh

noorlara berkata...

panjang umo tahun depan kita berjumpa Eidul Fitr lagi, Insyaallah

Webmaster@Echam berkata...

Raye lagi aok yer... Hehhehe

Cikgu Jang .. berkata...

menyebabkan aku begitu terliur dgn juadah yg nampak sedap...

endiem berkata...

kalau ada jamuan hari hari lagi bes yek..

zulkbo berkata...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu orang
di sini..di berkati Allah
jua hendaknya..last dah ni
raya rasanya..koi ada lagi satu
besok nak pergi,terlebih raya..

Lana~Bulu berkata...

ramai yg ambik kesempatan utk melangsongkan dgn kenduri kendara..eloklah tu..hee
2 atau 3 dalam satu..

shaniza berkata...

Salam..
Rasa2nya kalu boleh hari2 org nak beraya kan? Jamuan memang sedap tapi yg tak sedap bila tiba2 kena jadi penghuni hospital sebab kena penyakit akibat terlebih makan...

shameel Iskandar berkata...

Kita raya samapai sebulan. Tapi syawal dah berakhir ari jumaat aritu.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

makan tak ajak yek... makan sorang yek

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

skg ni mmg btol2 raye abis raye pon ade lg open house ohhh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

macam dah macam belum comment nie..macam dah baca... kira dahcoment kot

manna_salwa berkata...

ase taun ni bru p 1 je open house..
hu~

intanrh berkata...

beh ke kemensah waterfall te? kat area mana?

relevan berkata...

Last Syawal..buat open house pasti ramai yang datang..ajak jer..

n@jwamz berkata...

woOo...sangat value itu picca...love it! huu x abes lagik rayer...selamat membuncitkan pewot yer...hiks
gurau jer...:)

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

kak azie: pencen sebulan memasak yea + bulan posa lagi... hooo setahun cuma ada 10 bulan je ke dapur

kak werdah: semua orang dah sibuk dan semua orang ada duit...

mahira oya: yang free memang sedap

zezebel: huh raya bukan lagi sebulan tapi dan berbulan-bulan...

abd razak: tul la... semua raya dah ada lemang yea

akuanakpahang: ni baru betui antu raya

sahrom: heee nam jahanam ramai la kot

kak noorlara: heh takan dah planning cuti raya tahun depan kot?

echam: orang jemput nak wat camana... kena penuhkan le undangan ter

cekgu jang: huh kalu dah banyak tak termakan juga

endiem: selamat duit poket

zulkbo: koi tak tau lagi ni, rasanya ander lagi kot

abg lanabulu: elok juga, jimat sikit belanja tu

kak shaniza: masa makan tak hengat... udah sakit mula le yea...

shameel: kita manusia sering terlupa... huuu

brutal solo: orang punya jamuan takleh le kita ngajaknya...

miss xyz: open aje la setahun ni...

manna_salwa: ooo rugi la tak banyak orang nak belanja ni

kak intan rh: ok la... setakat sungat cam sg congkak tu je... masuk ikut zoo negara

relevan: heh mest dok ingat dah takde lemang dah... lemah sepanjang tahun la ni

n@zwamz: heh, koi gini le sepanjang tahun... tak mboh buncit lagi ni.. menteeen

NICK IRFAN berkata...

wah! dh nk hbis raya pun ada jgk open house! hehe