Khamis, 23 September 2010

makan > mati < makan

tajuk tu dibaca serupa gini: makan mewah ke mewah makan?

jamuan raya
(rasa-rasa bunga ni kita kena baya ke?)

menu:

sate - paling banyak pon dapat makan 4 cucuk, tu pon nasib la kalu ada member semeja yang malu-malu ayam nak makan.

lemang - dapat la 3, 4 racik/potong, pon sama nasib macam makan sate

nasi beriani dengan dua jenis lauk dan semangkuk acar buah. dah aku jenis tak kuat makan, mintak sesenduk dua cukup la, kan?

dua jenis bubur - pulut hitam dan nangka madu (bule layan dua-dua, bukan pilih salah satu). kata kawan aku, "bayo mahal kena makan juga" aku ingat nak bla je lepas pekena nasi beriani tu.

kabonya RM100 per/head
oh! duit tu kalu diberikan kat aku beli kat pasar malam ni, kan ke best...

pssst: tak bersyukur lagi tu, orang dah blanja pon nak membebel lagi hek

20 orang adijauhari:

akuanakpahang berkata...

Salam rodong.. rugi laa tak membahan betul... gi tmpt gitu hehehe..besor seratus tu :)

CekWa berkata...

regenyer te tak padan dengan makan yak!

sahromnasrudin berkata...

salam...wah!!!! open house kat hotel ya???meriahnya...huhuhuh

n@jwamz berkata...

a'ah...rasanyaa ngan bunga2 tu skali kene charge kot...
pastikan pewot betul2 kosong mase nk pergi...so mkn byk2...br x rugi...
kang bazir...membazir amalan syaitooo:)hihi

relevan berkata...

Fuh..cara makan orang kaya raya..ratus2 harga..

Abd Razak berkata...

Salam...

Bulan syawal ni mewah makan ya! Macam-macam undangan datang mencurah semuanya 'open house'..

Jejaka Desa berkata...

Makan mase perut kosong ter yang behnye.

Cikgu Jang .. berkata...

sementara rezeki murah nih...sok2 kalo doktor pesan tokleh makan ni, tokleh makan tu.....baru dier....

iqbalsyarie berkata...

hihi..walaupun banyak undangan,tapi 1 pun saya belum dapat..huhu

Entry Baru:
-Yelah,saya ni orang asing...
-Ulama Politik ?

penjejak maya berkata...

salam,

kat situ makan pun pakai protokol..

Werdah berkata...

Salam Cemomoi.

Belum lagi ke jemputan open house.. insyaAllah hujung minggu ni anak sepupu jemput.. masak sendiri..

Zezebel berkata...

Makan kat hotel? Biasala tu.
Kalau orang yang banyak makan untung lar.

Aanas berkata...

Salam tuan cemomoi,

orang yang tak makan banyak ni memang rugi bawak gi makan kat hotel,.. tapi dek sebab orang belanja, orang tu la yang rugi...

zulkbo berkata...

salam..
amboi mewahnya
RM100 sekepala yak?

NICK IRFAN berkata...

wah! sedap2 jgk menu kat situ yer...

Lana~Bulu berkata...

teman baca..lebih makan pun jalan..kurang makan pun jalan..hee
tapi kalau posa tentu tak jalan..

NICK IRFAN berkata...

wah! untung encik cemomoi heehehe

iman berkata...

aik..open house kene bayar ke?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

makan rezeki tu

cemomoi berkata...

asssalamualaikum:

akuanakpahang: gone ke pulok tangki kecik, tak muat dah

cek wa: tu yang nak g cari kat paso malam je, lagik sedap

sahrom: meriah? ada la sikit kugiran

n@jwamz: memang perut dah kosong, tapi kena bertugas camana nak kosentret makan

kalo makan ikuit nafsu pon amalan setoooon juga hek

relevan: heh belajo makan orang kaya le nampoknya, ketnya koi suka makan kat kaki lima je

abd razak: just open ur mouth... boroi la kamek

jejaka desa: takut masuk angin la plak

cekgu jang: makan sementara bule makan yerk

iqbal: aiseh memenuhi undangan kat dituntut, kena le g juga

penjejak maya: tu yang payah tu, nak makan bersila pon tak bule...

kak werdah: eelok tu, tolong memeriahkan open house orang

zezebel: tak serasi le pulak...

aanas: ops! dah termasuk dalam kalangan orang-orang yang rugi yeh

zulkbo: kalo beli kat pasar malam tu, lagi ramai bule makan tu

nick irfan: untung sebab orang blanja... tapi rasanya makanan kat warung lagik sedap, sewa tempat tu je yang jadikkan mahal tu

abg lanabulu: heh, kalo posa memang tak jalan le kat situ

iman: ni bukan open house ni, ni open hotel , tu yang kena tu tapi dah orang tolong bayokan...

brutal solo: makan seadanya...

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong