Khamis, 16 September 2010

dah ke penghujung la...

sms dari kengkawan:

"askm. pojam colik pojam colik dah 30 hari poso. pojam colik pojam colik dah nak rayo. sobolum pojam tak colik-colik, mintak maaf kalau ado doso. 'SOLAMEK HAGHI GHAYO AIDIL FITRI...' bla, bla, bla...."

bila banyak pojam dari colik sepanjang raya ni, betul la... dah seminggu pon raya merangkak bergerak. terasa masa cepat benar berlalu. kampung dah mula lengang. mak ayah mata dah mula bergenang. semejid lagi lama takde orang. jalan raya dah mula keta berlenggang.

hari ni befday malaysia, esok hari penghulu segala hari kita bersolat jumaat, lusa hari yahudi sembahyang, tulat orang kristian pulak berarak ke gereja (ironis sungguh, berderet pulak hari kebesaran agama samawi heh) dan sepanjang hari tu kita masih beraya...

semoga kita selamat kita sepanjang masa

ada sesapa buat open house ke?

24 orang adijauhari:

akuanakpahang berkata...

Selamat pulang selamat berkeje raya dah abis :) org kata raya sebulan huhuhu...

relevan berkata...

Salam weh..deras lah rumoh koi terbuka senalor..kabo je bila nak datang..serdak2 beskut raya ada lagi..

sahromnasrudin berkata...

salam..tunggu cemomoi jemput saya ke open hause..buat kat simpang pelangai ke???

penjejak maya berkata...

salam,

bila mase tu bergerak kite pun makin tua sebenarnya..

maCy berkata...

macy! macy wt open haus. hehe

::..pr.skYleto..:: berkata...

lepas tulat tuh...sayer plak trial...sob88

luahfikiran berkata...

SALAM,
LF TAK BUAT OPEN HOUSE KERANA HOUSE NOT CLOSED. DULU2 MASA KERJA, ADA BUAT. SEKARANG NI DAH PENCEN SUSAH LAH SIKIT. PERGI OPEN HOUSE BOLEH. DAH ADA 3 JEMPUTAN ! CUBA NAK PERGI SEMUA.

Lana~Bulu berkata...

kalau ada tu nanti ..boleh sampai kee..haa?
tapi ultraman 4 orang tu boleh terbang mai kot..hee

Abd Razak berkata...

Salam...

Bergeraknya masa tanpa menoleh ke belakang, yang menghargai masa tetap dalam keuntungan dan yang tidak tetap dalam kerugian..

zulkbo berkata...

Eid Mubarak Kullu Am Wa Antum Bikhair
Ampun dan maaf andai ada kesalahan
di antara kita...

*cimOt* berkata...

bebelit lidah bace entry nogori nih..hahaha..tapi sonok gak bce dalam bahasa nogori nih..kalo buat pnjg2 ag la besh..jd senaman molot..
:)

INTAN RH berkata...

rumoh koi open sokmo... :)

Mohamad berkata...

Salam cemomoi,
Ada yang pejam celik, tetapi ada juga yang pejam tak celik2. Takziahlah kepada keluarga rakan-rakan kita yang telah pergi meninggalkan orang tersayang dalam masa kita bergembira menyambut hari raya akibat kemalangan dan lain-lain. Alfatehah..

Zezebel berkata...

Dah nak abis dah raya pun.
Hehehehehe....
cemomoi beraya di mana lagi?

Ibnu Jamaluddin berkata...

Maaf lambat...
Selamat Hari Raya, selamat hari Merdeka dan selamat hari Malaysia!!! ^^

azieazah berkata...

Beraya di ofis ler nampaknya. hehehe

NICK IRFAN berkata...

encik cemomoi x buat open house ke? cadang nk pergi ni.... hehehe

Werdah berkata...

Salam cemomoi

Alhamdulillah masih celik lagi hari ini.. selamat berhari raya.. semoga Allah terima amalan kita..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

sesiapa yang buat rumah terbuka nanti aku bawak lori

ahmad humairi berkata...

salam aidilfitri,

xyah wat open haus...kengkawan datang jugak...

Jejaka Desa berkata...

Kek mano rumah terbuko eh.Porut pun dah lapa.

Mazru Majid berkata...

salam weh..

raye pun dah nak abis jugek nih! ehhehe

noorlara berkata...

memangpun banyak pojam dari celek, tadik rasa malas bangat nak gi koje, masih sakan beraya ke tu saudara?

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

heh, sesapa nak datang rumah aku open sampai kul seblas malam je tu pon kalu hari keja dari kul 8 mlam. hari cuti kena kabo dulu, bukan apa kang datang kita plak takde kat rumah sian kengkawan, datang braya dari jauh sudahnya singgah kat kedai makan je ye...

apa pon taqabbalallahuminna wa minkum kullu am wa antum bikhair

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong