Isnin, 2 Ogos 2010

alohaaaa...

tak dapat nak cerita panjang le... agak bizi sikit...

ni curik-curik masa terluang untuk update, nak merayau kat blog kengkawan barangkali takdan... line pon teruk tul malam ni, macam sipot sedooot!

1 ogos 2010 9.35 p.m

flig delay la plak. sampai kat kk (kota kinabalu) dah kul 12.30 malam... rupanya syok tul tido dalam kapal terbang ni yea, rasa melayang je. kat kk, tido kat apartment hotel kat jalan api-api.

pagi ni, lepas makan (pekena kuih bingka dengan 'pasung' - yang bungkus dengan daun pisang tu) terus dok sehari suntuk di muzium negeri cari maklumat tentang masyarakat di pulau bonggi.

(contoh rumah masyarakat bonggi)

tak banyak sangat kajian yang pernah dibuat. kalau ada pon, banyak dibuat oleh mat salleh je. orang tempatan banyak buat kajian mengenai suku kaum yang besar dan terkenal. seblom pegi hari tu, aku dah cuba cari kat internet... pon tak banyak yang dapat. ada la crita orang yang g dakwah di sana je.

kalau takde aral, insyaallah petang esok nak ke sana. dengar crita, nak ke kudat je mau dekat 4 jam, blom naik bot lagi tu. petang ni pon hujan lebat. dorang kata, musim hujan sekarang ni... harap ok je le perjalanan ke sana nanti.

10 orang adijauhari:

iqbalsyarie berkata...

Amin...Amin...moga Allah mudahkan urusan!jaga diri...guluck bang!
Latest post:Cerita Pangkor bahagian 1

Abd Razak berkata...

Salam...

Moga sdra sihat di sana ketika menjalankan tugas...jauh perjalanan tu..

sahromnasrudin berkata...

SALAM..CEMOMOI nie mcm pegawai hal ehwal org asli je..semua entri tentang org asli..apepun tahniah ya...

piewahid berkata...

moga dipermudahkan segala urusan. slmt pegi, selamat balik.
sedak juga kerja mcm aok yak, kulu kilir melawat tempat org. jmpe mcm2mende baru...

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,
cemomoi, semuga selamat pergi dan balik..

Aanas berkata...

ada projek besar-besaran ngan orang bonggi ker? :)

akuanakpahang berkata...

Salam sahabat mmg semenjak dua menjak nie tahap bz dia macam altroman gaban kita ...byk benor raksaksa..hehehe..

INTAN RH berkata...

salam, jauh berjalan tu... :)

Cikgu Jang .. berkata...

tugas diutamakan, duit didahulukan....hehehe

maCy berkata...

moga pjalanan baik2 sahaja :D