Jumaat, 16 Julai 2010

bas datang ko naik?

Post oleh : budak cemomoi | Rilis : 9:08:00 PG | Series :
member: ngeh3x... minyak naik?

aku: lima sen je...

member: korokmu! lima sen minyak... tepung? kuih? roti canai? susu? bla... bla... ngeh3x lagi?

aku: takkkk...

aku: errr... sebenonya member ada bagitau dua tiga minggu lepas, beria-ria le aku gi tuang minyak penuh-penuh... esoknya takde apa pon... cis! rupanya hari ni dia naikkan... aku nak balik kampung petang nih!

member: ngeh3x... takpe, ikut petua aku ni...

google+

linkedin

14 orang adijauhari

Tulis orang adijauhari
avatar
LIPISLADY
Admin
16 Julai, 2010 10:04

Assalamualaikum, mnyok naik pun 5 sen aja, tak menjenaskan apa2 pun, bab roti canai dan lain2 tu, buat aja kat rumah, terjaminlagi kebersihannya..

Reply
avatar
endiem
Admin
16 Julai, 2010 10:04

kah kah.. bagus vedio tu..tak lama lagi macam tu lah kita.

Reply
avatar
zulkbo
Admin
16 Julai, 2010 10:09

salam..
kena terima lah kita bahawa kita semakin miskin dari semalam..

Reply
avatar
Abd Razak
Admin
16 Julai, 2010 10:12

Berpeluhlah ketiak sampai pejabat tu..:)

Reply
avatar
16 Julai, 2010 10:36

pergi kjer lua nek basikal kot coz rate utk claim tak naik pun hehehehehe

Reply
avatar
mrzoab
Admin
16 Julai, 2010 10:45

5 sen jangka pendek mmg nmpak sikit... tapi jangka panjangnya banyak... huh

kalau sehari minyak kita pakai RM20.
Kalau harga sblm ni RM1.80, bila skang harga 1.85, 0.05x20=1

dah tambah RM1 sehari...
seminggu RM7

sebulan perbelanjaan dah bertambah jd RM28...

p/s: dlm video tu, semua orang kerja depa parking ja la... balik rumah dok dalam garaj, pi kerja dok kat tempat parking... huh

Reply
avatar
LanaBulu
Admin
16 Julai, 2010 10:51

Tahniah..
itulah dinamakan Rakyat diutamakan..
Rakyat didahulukan...
segala2nya adalah utk rakyat...
ambik luuu..kata kawan teman..
Apabila yg diatas tidak pandai menjana pendapatan...
makan yg dilihat cuma..gadai..jual..harta sahaja..
soal..for the future..?
forget it...
Semoga rakyat bertambah bijak memilih dimasa2 yg akan datang...
tak lama lagi dah tu..

Reply
avatar
iman
Admin
16 Julai, 2010 10:58

oo,kesian umi nanti..huhu

Reply
avatar
16 Julai, 2010 11:37

Maru kalau gi ke pejabat gitu..hehehe....
* Yang pasti kehidupan kita hari ini tidak seceria hari semalam.

Reply
avatar
mahira oya
Admin
16 Julai, 2010 12:58

dah naik dah...aduyai..lemah je rase

Reply
avatar
16 Julai, 2010 14:28

Baler aok.. mati koi nok balik Kota Gelanggi kala gitu gaye....

Reply
avatar
noorlara
Admin
16 Julai, 2010 14:35

Tapkele esok ni bila nak pilihanraye turunle tuh hahaha
Kire bagusle berkorban demi negara, pahala tu

Reply
avatar
16 Julai, 2010 15:19

ermmm... mcm2 hal... silap2 nt tmbg bas pun naik... habis le kita kne peras =)

Reply
avatar
cemomoi
Admin
18 Julai, 2010 21:56

assalamualaikum:

endiem: rakyat akan jadi lebih sihattt

kak lipislady: hee 5 sen... menabung sehari berapa le sebulan bule dapat yerk

zulkbo: owh... hari esok koi akan papa kedana le gini

abd razak: berlegaihhhh

sahrom: takpe out stesen naik moto claim teksi... bule ke?

mrzoab: huii tu baru minyak...

kalo le begitu ok gak, takde keja...

abg lanabulu: rakyat didahulukan 'merasai bahangnya'

iman: apo nak buek...

akuanakpahang: tengoh memikir ni, mesti ke terima hakikat cenggitu?

mahira oya: takleh g tengok wayang dah nih!

echam: heee sesama le kita tergolek tepi jalan... letih wehhh

noorlara: kena nyanyi lagu patriotik untuk mengubat hati yang 'lara'

missxyz: alahai tunggu je le amenda lagi nak naik ni...

Reply