Jumaat, 25 Jun 2010

Filled Under:

suratan atau kebetulan

insyaallah esok nak jalan jauh sikit... balik pon malam isnin. rasanya dah hampir kompom tak dan nak jengah teratak blog rakan-rakan. insyaallah dipanjangkan umur, sihat badan jumpa le nanti. seblom nak gi, lepaskan gian dulu untuk tatapan rakan-rakan terutama orang pompuan... jangan marah yea.

diklentong dek seorang mamat bahawa:

Timbang

Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung... ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih... Hanya dengan membayar RM1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang...

Setelah memasukkan wang RM1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"

Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"

Selang beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM1.00... mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang.. jangan ramai-ramai!"

...

bagi kaum adam, amik perhatian dan amik panduan apa yang patut. maklum la idop kita tak ble berseorangan. jadik pastikan orang rumah kita beno-beno tak ngikut perangai yang tak senereh.

16 orang adijauhari:

zulkbo berkata...

salam..
alamak beratnya aku
sampai mesin pun marah
ka ka ka..

Fello Ariza berkata...

bahaye kalo mesin 2 ad..hehe >.<

iqbalsyarie berkata...

wahahaha...menarik!sian pompuan tu...mesti malu giler! tapi mesin cmtu tak wujud pun kan..haha..lepak ar~

Mazru Majid berkata...

wakakaka...

war is not the answer yak?haha hancur keter te...

koi pernah gek timbang berat di Mall ni..tp skrg ni maleh dohh,sbb oang umoh koi ngadu yg koi ni tak pernah naik badan,gaye itu lah kate dia...hehehe

pakcik kordi berkata...

kakakah!vidio te...men bls2 lggor!hahaha..

akuanakpahang berkata...

Jaga body hiasi peribadi.
Selamat berjalan-jalan.

Cikgu Jang .. berkata...

maknenyer masin tu untuk org yg kurus jelah...

deena farhana berkata...

ahaha..sy xpnah timbang gune mesin tu..takot je :P kang kluo 100kilo huu

melatidaisy berkata...

1)btol2..agak bahaya kalau ade mesin sebijak n sepetah itu..hehe

2)jenuh la hasben2 diorg nk beli kete baru :)

maCy berkata...

jahatnye mesin tu, kalo maCy naek agaknye die kate, "ade orang tak naek ni"? hahaha

Cik SHiN~JU berkata...

hahaha...siot jer mesin te..

ikan emas berkata...

memang kaum adam spesies tak senereh !

Faridrashidi berkata...

Salam,

Dulu 20sen, sekarang dah rm1 ya?

sahromnasrudin berkata...

mesin pun kaki belit huhuhhu :-)

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

zulkbo: dia pon ada ati dan perasaan gamoknye

fello ariza: baguih gak kalu ada bule tolong peringat orang lain skali

iqbal: sendiri mau ingat

mazru: jaga keta oak, kang deme ni g paso relai pulok bila balik

kita serupa

pakcik kordi: skali drift le tu...

akuanakpahang: koi dah pasang bodi nok bejalan nih

cekgu jang: nampok gaya gitu le, untuk orang cam kita ni le cekgu

deena farhana: 100kg? wooo dah bule aqiqah sikit tu....

melatidaisy: hehh, tak lama sok ada le di pasaran

ada model baru, lagik...

macy: bahaya cenggitu, sebab ada kes bini tertinggal bila ingat dah naik moto, suami jalan selamba jeee

cik shin ju: mesin pon nak bergurau juga... boring tertonggok kat situ tak ada orang nak layan

ikan emas: heeee... suka dengan statement tu... suatu cabaran

faridrashidi: huh, masuk toilet pon dah takde yang doposen

sahrom: penciptanya otak penipu nombor satu

Abd Razak berkata...

Salam...

Agaknya apa yang terjadi ngan dua orang perempuan tu..