Isnin, 25 Januari 2010

aksesori mudah dan murah... jangan ikut aaa

bila orang beri sesuatu kat aku sebagai tanda kenangan, aku suka simpan menda alah tu. tak kesah la sekecil manapun fizikal dan nilainya... ia mengingatkan aku pada kawan tersebut... kengkadang aku catatkan nama dan tarikhnya.



koleksi ni barangkali takde la yang menarik pon tapi nilai sentimentelnya tetap ada



satu lagi menda yang aku suka buat; collect sesuatu yang boleh dijadikan barang perhiasan... selain syampu hotel, pensel dan pen pon banyak dalam koleksi aku ni.



yang last ni dah tak buat dah... koleksi set sudu garfu MAS masa dok gi sabah dan sarawak dulu... sekarang MAS pakai sudu plastik je sebab ramai ngat yang berminat buat koleksi cam aku ni



yang lain-lain ada masa aku tunjukkan kendian la

13 orang adijauhari:

LanaBulu berkata...

Kome rajin cemomoi..
itulah gamaknya orang seni ye...
Teman ..orang beri guna..pas tu heee...tst laaa..

endiem berkata...

banyaknye weh surviner aok.

Mybabah berkata...

Salam saudaraku cemomoi, hebat dan betapa rajinnya saudara. Satu pertanyaan, ada tempat ke nak gantung semua tu? Mungkin rumah cemomoi rumah banglo kot?

cemomoi berkata...

assalamulaikum rodong blog:

abg lanabulu:- rajin tu tak le, kekadang makan tahun nak siapkan keja ngumpul koleksi tu

endiem:- nok membeli sema koi tak mampu, jadik collect le mende mudoh buat aksesori rumoh

abg mybabah:- rumah kecik je, tu pon dah tak muat nak isi buku dan segala macam frame aksesori, rasa macam dok dalam galeri la pulak rumah tu

Nana berkata...

bagus gak buat cam nih, tp kalo dah byk sgt nak simpan katner?

Cikgu Jang .. berkata...

setiap orang lain citarasanya ye...

shaniza berkata...

Salam..
Saya ni tak le rajin buat koleksi kecuali kalau hadiah tu dari seorg yg special...simpan le kejap. Pas tu guna...he..he..he.

cemomoi berkata...

kengkawan:

nana:- dah tade tempat pos aje kat sini tau le nak letak mana.

cekgu jang:- kelebihan yang Allah bagi kat manusia supaya dapat berkongsi.. cekgu dapat banyak ikan jangan lupa kongsi dengan koi

shaniza:- yang spesel tu pakwe bagi ke? simpan lagi ke kang hubby marah plak

piewahid berkata...

suka tengok, xreti nk respon sbb bukan bidang. tersaloh komen kang, nmpak sgt xbseninyer

Nida berkata...

Salam Tuan..

Kreatifnya... walau simple tapi bila memang sangat2 menarik..

cemomoi berkata...

rerakan maya:-

piewahid:- tade ke heinya, seni untuk sema, setiap orang ada kelebihan nak-nak tang mengomen...

nida:- jauh berjalan luas pandangan.. mesti banyak menda yang bole jadikkan idea bercambah

azieazah berkata...

Wahhh tak pernah lak terfikir nak collect pen or pensil dari hotel, padahal kalu ada course, memang cilok jer masuk beg...

hmm pasni boleh gak ler buat koleksi..

mug tak minat wpun selalu gak dapat, sbb susah nak simpan.. > alasan

cemomoi berkata...

kak azieazah:- buat lain la sikit nanti tak tau sapa ciplak sapa dah la tak sempat paten lagi ni...

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong