Jumaat, 1 April 2011

fool? takde la tapi bingai juga dibuatnya

aku rasa gusar dua tiga hari ni dan cam alasan besa... sori tak melawat rumah kengkawan:

rabu itu ari anak jatuh motor time aku tengah bawak... sibbaik slow tapi kena surgery jugak le... jadik semalam aku amik cuti kecemasan jaga sehari suntuk... tido pon sama cam ayam jugak...

ingat nak sambung cuti jaga anak lagi, tapi dok terima mesej bertalu-talu awal pagi tadi, astaghfirullah, bos sorang daripada pengarah jabatan yang baru je jumpa dalam kursus minggu lepas, dah kembali ke rahmatullah pagi ni dekat kul 5.oo pagi tadi... Innalillah. so pegi juga la ke opis untuk melawat sekali. moga beliau dirahmati Allah dan ditempatkan di kalangan orang beriman dan beramal saleh... amin!

aku tak sambut april fool... dan tak dapat nak senyum banyak la ni, so korang layan je la

28 orang adijauhari:

Aanas berkata...

awok pung tanang pokok kelape jugok ker? orang kate, ada jenih hok bbuoh 5 tahung, ada yang 7 tahung.. hok awok yang 7 tahung kok.. tunggu ah setahung lagi, kekgi bbuoh la tuh.. :)

kalu dok bbuoh jugok, tanang pokok duriang pulok lah.. :)

Aanas berkata...

oops, silap tempat tinggal komen la.. hok takdi toksoh luluh lah ye..

saya ada pengalaman masa jaga anak kat hospital, ada sorang baby ni 8 bulan cedera terjatuh dari dukungan ayah dia masa atas motor.. cedera sungguh la teruk sampai ada bleeding dalam kepala, kesian sangat...

so berhati2 lah ye kalau bawak anak atas motor, kalau baby lagi jangan lah bawak naik motor..

tu yang kawe seriau sangat kalo hasben hantar anak2 kesekolah naik motor, memang sehari suntuk lah bebelan tak berenti..

oh ya, untuk yang pergi tak kembali tu, Inalillah..

Nisa' Pasir Gudang berkata...

biasanya mendung tak lama.. datang mentari hilanglah ia..

dun sedey sedey...

Kakzakie berkata...

Kakak kerja dikelilingi org kafir so, kenalah tampal kat pintu "NO FOOL TODAY". Kakak tak main fool-fool nie....

Lecehlah cemomoi, macamana bujang tu boleh terjatuh? Tunjuklah gambar bujang tu sesekali. Nak juga kakak tengok. Kesiannya....

akuanakpahang berkata...

Kaco juga telor dtg bertubi2 gitu nasib x de telor lainnya hehehe :)

munna berkata...

NASIB BAIK ANAK TAK TERUK YE CEMOMOI... MUNNA MMG TAKUT NAIK MOTOR KLU EN ABG BAWA ANAK MOTOR PTG.. RASA TAK TENANG JE... TAKUT JE MACAM2 PIKIR MENDA BOLEH JADI...

AL-FATIHH BUAT ARWAH BOS

ikan emas berkata...

dah bulan april rupanya...

Cik SHiNJU berkata...

Al-Fatihah...semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan hamba2 yang beriman...Amin..

Semoga anok aok cepat sembuh..
X berparut x rock la kabo ke dia..

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Kesian anak tu, takpelah bila datang musibah kena faham kita ni lemah

shameel Iskandar berkata...

mmg kena hati2 selalu bila baca anak naik motor, mcm2 boleh berlaku. walaupun kita hati2, org lain plak yg cuai, dan kita turut jadi mngsa.

Kalolah jadi pekerja yg kutip telur tu, tetu kalut yer nak pastikan telur dikutip dgn baik. hahah

Abu Aiman berkata...

mudah2an anak cepat sembuh dan kembali sihat insyaAllah..

Yastro berkata...

Al Fatihah tuk arwah...semoga ditempatkan dikalangan org2 beriman.

Naye tol wehh...saje je pedajai kengkawan tu...siap letak ayam seko lak atas conveyor...yg last skli lg teruk..telor/ayam..ayam/telor...hehehe

So Shy Lady berkata...

HB sy mmang pantang klau tngok anak kcil dbw bonceng motor...mula la dia krisauan


moga roh bliau dirahmati Allah aminn

zaty luvlianncezzz berkata...

alorh ciannya anak jtuh mto
xpenah g la jtuh mto slama nie hhu

jemput cni ea
sebab2 kena bela KUCING

Hisyam Nozi berkata...

Al-fatihah pada yang meninggal tu. Anak jatuh motor macam mana pulak tu cemomoi? Mengantuk ek?

dyea irdina berkata...

sian ke anak tu,,,hehe sy pun pnah ada pngalaman cam ni..dulu2 la bawak adik busu dlm raga motor last nya leh jatuh kat jalan..abis la luka2..nasik time tu bawak slow jugak..

Miecyber berkata...

Orang yang menyambut April Fool adalah orang yang ketinggalan zaman..

Hotel ayam

Nisa' Pasir Gudang berkata...

kesian ek...
semelih je ayam tu

NICK IRFAN berkata...

wakakaka yg best sekali kluar ayam plak? hahaha

Farhan Zulhusmi berkata...

member saya kena dengan awek dy pasal april fool nie....smpai depa clash.....
awek dy tu gurau xbertempat....xtido malam dia bila dgr awek nya meninggal dunia......

Woofer Storm berkata...

alftihah.semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh..amin3

ummu berkata...

assalamualaikum saudara
ya Allah,takziah ya atas musibah yang menimpa.semoga Allah memberikan ganti musibah itu dengan yang lebih baik di sisiNya.
bagaimana kesihatan anakanda saudara Cemomoi?

cik nurussalwa berkata...

innalillah..
hmm
anak pakcik dah baik?

Mohamad berkata...

Semoga anak cepat sihat.. biasanya jika jadi begitu kepada anak kita akan rasa sangat tidak puas hati. Terkenang2 kenapa harus terjadi kan?..

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum

tepekla pic si bujang tue..kot hensem mcm shaheizy sam...

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

aanas: dah seliuh lidoh kawe ning!

berbuih juga nasihat dorang dok ddiam... tapi bebudak!!

Nisa' Pasir Gudang: harapnya sinar yang datang takde le sampai kemarau

Kakzakie: tak patut kita pulak jadik bodo juga

rasanya takyah le malu pulak dia tengok gambo sendiri nanti... apa pon tima kasih amik berat

akuanakpahang: tak bertelo kat dahi ok le tu

munna: malang tak berbau

ikan emas: penyakit lama datang le gamoknya

Cik SHiNJU: moga kluarganya tabah hadapi ujian

bebudok skarang mana nok rasa luka kena paku ke, kaca beloh kaki ke...

Abd Razak: kerdilnya kita di sisi Yang Maha Esa

shameel Iskandar: dalam berhati-hati kekadang terkena juga, takdir takleh dilawan le tu

jangan keja kutip telo...

Abu Aiman: aminnnn harap Allah makbulkan doa tu

Yastro: koi pon doa gitu juga

baik keja kat kfc bule juga ratah ayam

So Shy Lady: kitorang kena bahagi tugas...

apa pon tima kasih moga doa untuk arwah tu dimakbulkan Allah

zaty luvlianncezzz: harap jauh le, sakit bila jatuh ni

Hisyam Nozi: amin!!

tengah dok pening memikirkan camana bule jatuh ni

dyea irdina: rasanya tak jadik habit le bawak baby, bahaya. ketnya hak ni amik dari sekolah dia...

Miecyber: minda cap ayam!

Nisa' Pasir Gudang: jangan semelih tuan ayam tu dah la

NICK IRFAN: nasib ko la ayam!

Farhan Zulhusmi: hui gurau bawak mati ni... lagi naya

Woofer Storm: gitu le doa untuk saudara kita yang telah mendahului kita, moga dimakbulkan Allah doa tu

ummu: harapnya meraka sabar atas ujian Allah tu

alhamdulillah anak dah semakin baik tima kasih atas perhatian yang diberikan

cik nurussalwa: alhamdulillah nampaknya dah semakin ok... tapi kena cuti jugak lagi ni sebab kalu dok skolah kang lasak-lasak susah jugak

cikgu Mohamad: tul tu, sampai tak larat memikio

sahromnasrudin: heee hensem cam bapak dia juga leeee

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali berkata...

ok x skag..hoho

cemomoi berkata...

ct nur fatimah: alhamdulillah dah semakin baik nampaknya. harap semua yang tak baik akan berganti sebaliknya le

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong