Ahad, 8 Ogos 2010

kata mr. labu "pendek kata, asal celik mata... kerja, kerja, kerja..." (filem labu-labi)

(simpang mengayau, hujung borneo kami singgah tak kira walaupun hujan lebat gila) dah dua hari miss berblog dan merayau kat blog member dan tetamu yang singgah sini...

sebenarnya, malam jumaat lepas, lebih kurang kul 12.00 baru sampai rumah. tu pun, orang rumah anak-branak jemput kat lcct. kalu naik kenderaan awam ntah le.

sabtu 7.00 a.m

gie opis, sebab petang ni ada meeting kat penang plak... haddoi la... letih semalam pon tak hilang lagik. so sepanjang perjalanan tu tido je la kejanya. petang, lepas abih meeting, dorang singgah kat pasar chowrasta beli jeruk. la ni dah ramai orang melayu yang jual jeruk kat situ, tak yah masuk dalam pasar sebab kedai orang melayu bersebelahan pasar tu. sama ada kat tepi jalan besar tu atau masuk kat lorong tu, ada la orang kita yang berniaga kat situ. kadar kepekatan asid dia jauh berbeza dengan orang cina jual. kalau tertinggal seminggu dalam botol jeruk tu, maunya berkarat sudu tu.

abih shopping, terus balik. kesian member, nak balik ke seremban last bas dia kul 10.00 kat pudu. setelah berhempas pulas mengelak kesesekan - maklum le malam minggu ramai nak gi dangdut - sibbaik dapat juga pintas bas tu dekat pejabat pos besar. selamat le member, kalu tak tido kat opis. aku plak sampai kat rumah dah kul 11.00. malam. penat berganda... jadi hari ahad pon qadha tido. cuma sempat ziarah beberapa blog kawan je. sori le yea

"bekerja kamu untuk dunia kamu seolah-olah kamu akan hidup selama-lamanya, dan beramallah untuk akhirat kamu seolah-olah kamu akan mati esok harinya" (maksud hadis)

8 orang adijauhari:

piewahid berkata...

labe... letihnya aok weh! kala koi mboh pengsan gitu aje.

p/s- koi xbrape sihat sikit dlm 3,4 hari ni. sib baik koi jenguk blog aok mlm ni. dpt koi qadha mcm2 info mnarik sebelum ni.

akuanakpahang berkata...

Salam shabat gitulah kalau mikirkan keje x de masa habisnya, cuma kita pikir satu sahaja keje itu satu ibadah..juga kasi makan anak isteri boleh lapang fikiran dan bersemangat semula :)

Abd Razak berkata...

Salam...

Kerapnya sdra travelling erk..moga Allah permudahkan segala tugas sdra

bspotgurl berkata...

kalau dulu kita bz dgn study
sekarang kita bz dgn kerja
adoiiiiii

Aanas berkata...

entri memang takde tajuk ker.. ker terlupa jugakk? :)

takpe la kerja keras pun untuk anak bini jugak.. asal dia orang happy, orang yang kerja pun akan happy gak kann..

penjejak maya berkata...

salam,

minggu yang sibuk ye..

maCy berkata...

seronok bekerja dapat jalan2 walaupu letih dapat banyak pengalaman..

and, suka hadis tu, elak malas~

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

abgpie: tima kasih, walopon tak sihat mboh bertandang, kuat tul semangat berblog ter

akuanakpahang: setuju le tu... koi mikir banyok hutang nok kena setel kalo kaya mboh dok goyang kaki gamoknya...

abd razak: tima kasih atas doa tu, sementara diberi kesempatan melihat tempat orang, banyak le yang dapat dipelajari

bspotgurl: tu le indahnya zaman blajar, tayah sibuk memikir camana nak dapat duit, tunggu je orang bagi...

aanas: keletihan yang teramat sangat sampai terlupa ke tajuk tu... tima kasih dok peringatkan... hee baru prasan!

penjejak maya: gitu le gayanya seblom bulan 'brehat' orang kabo, tiba...

macy: betul tu, tapi masa bujang syok le, dah ramai kat rumah ni kekadang malas gak