Rabu, 21 Julai 2010

orang tua pesan: jangan suka sangat

Post oleh : budak cemomoi | Rilis : 1:24:00 PTG | Series :
gedik!

rumah aku dok kat hujung tanjung... tempat yang aman tapi jadik tumpuan bebudak belajar bawak motor pulak dahhhh...

bila balik keja, ada lagi keja. kekadang aktiviti keja kat rumah sambung sampai ke lewat malam, buat keja kat anjung rumah. yang aku tak tahan, bebudak kita ni tak abih lagi merayau dengan motor sampai tengah malam... nak marah kat mak bapak kang, aku pon ada anak. anak-anak aku sok tah camana... cuma yang teruk sangat, kekadang yang pompuan pon sama. bawak motor, getik bebeno pulak aku tengoknya. pnah juga aku tengok dorang main tukar driver sambil motor tu berjalan... terjerit-jerit le dua gadis sunti tu keseronokkan... pompuan yang buat keja gitu! oh yea, emansipasi. lelaki bule buat, pompuan apa kurangnya. apo la nak jadik orang kito ni



jaga anak-anak kita, jaga keluarga kita. nak jaga anak jiran tetangga, suasana dah tak cam di kampung dulu-dulu. silap tegur kang saman-menyaman la pulak...

google+

linkedin

15 orang adijauhari

Tulis orang adijauhari
avatar
al-lavendari
Admin
21 Julai, 2010 14:07

tegur salah tak tegur salah .. jadi semua sereba salah !

Reply
avatar
LanaBulu
Admin
21 Julai, 2010 14:18

Laa ni..
masalah moral dah terlalu gawat..
takut rasanya..
semoga semuanya beransur baik...

Reply
avatar
syaf
Admin
21 Julai, 2010 14:24

taw x pew...macam pangai

Reply
avatar
21 Julai, 2010 14:26

salam.."aku tengok dorang main tukar driver sambil motor tu berjalan..." sib bek diorng main tukar driver je..klu diorang main lain..lg lahabau dibuatnya huhuhuhuh

Reply
avatar
21 Julai, 2010 14:50

Apapun kawan serum ngat nengok video aok tu abis gadis gedik sorang....

Moralnya sesamalah kiat menjaga anak2 kita...kawan pun tak reti nok cakap budak jaman skg nei mmg susah.

Reply
avatar
Aanas
Admin
21 Julai, 2010 15:17

tulah kan.. nak ditegur sat lagi, takut melenting.. tak ditegur sat lagi, takut membingit kan telinga... kasi jer pandangann tajam yang macam nak telan orang ... sambil tu berdoalah minta Allah jauhkan anak2 dari berakhalak begitu..

Reply
avatar
Abd Razak
Admin
21 Julai, 2010 15:35

Salam...

Didikan agama dah semakin berkurangan, dan semakin payah nak jaga anak-anak muda sebab takder ilmu yang menjaga mereka..

Reply
avatar
Mazru Majid
Admin
21 Julai, 2010 16:23

salam...

huhu koi dapt bygkan gone budok te menjerit sambil tuko2 drebor te..hehehe

aih sakit gek mate weh..mau kena jerkah,tp betul la aok kabo te..

oang tue deme tah segone,buat pe kite nak beriye yek....

**baler langgor dek ketapi...betui ke te weh?>??

Reply
avatar
piewahid
Admin
21 Julai, 2010 17:03

koi ngaku betui, koi mmg tak berani negurnya. kalau sekampung, xdaya nengok muncung org pjg tiap kali selisih dgn kita sampai ke tua....

Reply
avatar
endiem
Admin
21 Julai, 2010 21:03

bimbang jangkit ke orang tua pulak..

Reply
avatar
21 Julai, 2010 22:15

dunia akhir zaman.lagi hebat ayah dgn anak boleh berkongsi rokok dgn selamba depan pintu pagar sekolah.cikgux boleh nak buat apa2 sbb si ayah yg banggang tu dh warning awal2, tugas cikg uhnaya dlm kaw sekolah.

Reply
avatar
Jejaka Desa
Admin
22 Julai, 2010 02:14

Nok luoh mati mok,nok telan mati bapok.Dah ke gone,kemam je la...

Reply
avatar
NICK IRFAN
Admin
22 Julai, 2010 06:51

sama la mcm saya jgk? bdk2 xde la buat bising moto tp dorg hisap gam! adoi...

Reply
avatar
Werdah
Admin
22 Julai, 2010 12:04

Salam cemomoi

lain dulu lain sekarang..

sekarang ni mula2 naik basikal lama-lama jangkit ke motor pula..

ngeri pula tengok dilanggar keretapi tu..

Reply
avatar
cemomoi
Admin
23 Julai, 2010 10:43

assalamualaikum:

eh! dah masuk kali ketiga saya jawab semua komen rupanya semuanya hilang cenggitu je ... takpe le, kita mampu merancang Alah yang tentukan...

yang penting jaga family kita kalu semua orang jaga family insyaallah secara keseluruhan masyrakat akan bertambah baik "kalau seluruh ahlal qura (penduduk dunia) beriman dan bertakwa nescaya Kami bukakan pintu rahmat dan berkat dari langit dan bumi..." maksud firman Allah

Reply