Ahad, 4 Julai 2010

brani eksperimen ni?

"Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segala wilayah bumi dan pada diri mereka sendiri, hingga jelas bagi mereka bahawa Al-Quran itu adalah benar. Tiadakah cukup bahawa sesungguhnya Tuhanmu menjadi saksi atas segala sesuatu?" [QS. Al- Fushshilat]



kalu nak cuba, pastikan anda pon pandai berenang dan pandai jugak buat cpr yea

13 orang adijauhari:

melatidaisy berkata...

subhanallah..trlopong sy tgk..huhu..mgkin pampers baby tu membantu jgk dlm keadaan ni,tp yg pasti sy x brani wt eksperimen ni..baik kt anak sendiri mahupon anak org lain :)

piewahid berkata...

subhanallah...
koi pernoh tengok dlm discovery channel dia org ni bsalin dlm air. katanya ande mcm2 klebihan bsalin cara gitu. kita yg tak mgkaji...

Abd Razak berkata...

Subhanallah...ketika usia muda dulu pernah belajar berenang sedemikian, kekerapan dibuat akhirnya pandai saya berenang tanpa ada latihan khusus..:)

oempak berkata...

I don't know anything bout this :)

zulkbo berkata...

salam..
mintak maaf koi sendiri
terjun pun tengelam..
he he..

shameel Iskandar berkata...

saya ada terbaca kata2 pakar agar baby dibiasakan dgn berenang. ia baik utk kesihatan. Tapi, sebenarnya ia juga mampu mnegundang bahaya. Tak berani nak bereksprimen mcm ni. Kalu nak wat juga, letak jer anak itik. heheh

akuanakpahang berkata...

Salam sahabat malu kawan hok tua2 nie pon masih tak reti berenang huhuhu..

Pacifist berkata...

salam en cemomoi
ada ke khusus ni di malaysia?boleh latih anak2 kita berenang,memanah dan menunggang kuda.persiapan utk hari depan mereka.

-persiapkan segala kelengkapan dan kemahiran utk menggerunkan/menghadapi musuh2 Allah

iqbalsyarie berkata...

Subhanallah...ajaib sungguh

Latest post:Masalah wanita dan Facebook

LanaBulu berkata...

biaqlah depa nak mencuba..
teman rasa banyaklagi kaedah lain utk kita mendidik anak dgn lebih sempurna..seperti tu..manusia ni ciptaan yg special..
sedikit asah..dan kemahuan..
insyaAllah..
yg tak boleh akan bertukar secara beransur2..
p/s-kena pi main kolam renang laa..
latih anak berenang sambil tu belajar lah jugak..
di kawasan air yg tak dalam lah..heee

deena farhana berkata...

hehh...sama ngn en zulkbo..bkurun praktik camtuh asyik tenggelam je..

pakcik kordi berkata...

hehe..tk berani beb!huhu....

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

abg pie: penoh gak tengok, tak tau le koi nak kabo ke, pasal koi tak bersalin

melatidaisy: huii jangan cuba kat sesapa pon, tak pasal jadik masalah lain plak

abd razak: bebudak kampung yang nakal macam kitorang ni kalu tak reti berenang, malu le...

oempak: just want to say nothing immposible

zulkbo: budok baikkk

shameel: malu le kat anak itik, kenit-kenit pon dah pandai berenang yea

akuanakpahang: takpe, orang tua dimaafkan sebab dah takde keperluan terjun sungai, bebudok kena le sebab sesekali balik kampung kena le merasa mandi sungei pahang ter

pacifist: betui tu, semua tu sunnah dan digalakkan oleh Nabi s.a.w

iqbal: hebatnya ciptaan Allah pada manusia ni yea

abglanabulu: hee g kolam renang, anak berenang aboh buat menda tu?

deena farhana: kembungkan pipi beso-beso seblom terjun, nescaya moga2 tidaklah kita tenggelam

pakcik kordi: jangan takut... cuba try test kat anak ikan keli atau puyu dulu

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong