Isnin, 7 Jun 2010

boss... kaulah ratu hatiku

seni kata tu nyanyi ikut lagu 'ibu' macam iklan susu tu...

orang kata bos pompuan ni 'cengei'.

konon keja terlalu berhati-hati, hal remeh-temeh dan titik-bengek pon nak amik kira. lemas tul aku. aku dah biasa bergaduh dengan bos pompuan. maklum la aku ni kira termasuk kategori lelaki 'ego' dan 'ketegaq'.

cet! tak aih.

prinsip aku, 'yang betui tetap betui' {katakanlah kebenaran itu walaupun ia pahit, maksud hadis} dan aku akan lawan tak kira sapa waimma bos aku. cuma tengok tempat la, kalu tak makan slow talk, memang nak kena basuh la bos aku ni. dan satu peel buruk aku ialah aku tak reti memuji dan aku tak suka memujuk (malangnya bini aku yea).

ni member yang pakar memujuk pesan kat aku, "kalo nak pujuk boss, bagi la hadiah ni... sangat sesuai dan orang pompuan memang suka." dia kata.


kalu korang brani cuba la... aku memang tak suka memujuk!

16 orang adijauhari:

akuanakpahang berkata...

Huhuhu..mmg lemas kalau ngan Bos pompuan tapi jarang lemas dgn org pompuan hehehe..

azieazah berkata...

Setuju. Bos pompuan memang agak emosi, dan tak mustahil suka dipuji dan diberikan hadiah sebagai bodek. Betul. Wpun agak cerewet dan sangat berhati-hati dlm kerja, tapi adakala karenah memang tak seronok dilayan..

deena farhana berkata...

alooohaii...skali skala kena pujuk gak bini.....syian kat bini..majuk sensorg...pujuk ati sniri2... :P

zulkbo berkata...

salam..
ha ha ha..
sabor je la..
pujuk jangan tak pujuk
la la la

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN berkata...

haha...kalo nak cita dulu..

time sy pas spm,,,keje partime kat piza,,manager plak pompan,,

mulut,,,
kalo bapok da lama benti,,,seb bek sy tahan sampai nk smbg blaja,,,hahaha

BOSS BABI,,,terbaaaeekkk,,,mana datg produk tu

Nida berkata...

Memang tepat sekali... pernah berboss dengan kaum sejenis yang memang agak berprotokol... sabar je ler

sahromnasrudin berkata...

maybe dia tengah period kot time tue huhuhuhu..sabor je la..tak pun, belanja ais krim hehehehh

Abd Razak berkata...

Salam..

Kebanyakan boss pompuan ni workaholic, dan jujur.

LIPISLADY berkata...

Assalaumalaikum,

Tu boleh kira hadiah ke atau rasuah???

maCy berkata...

apebnde gba tu.. ahahaha ;p

BezBuddy berkata...

haha...sempoi ge entry ko...sbr jela eg ngn bos tu...

Acik berkata...

Salam..
Bos perempuan ni byk bertindak ikut emosi.
saya lebih suka bos lelaki sbb lebih tegas dan tak byk kerenah..

pakcik kordi berkata...

alamak..sian bini aok..hehhe....

koi tk reti jugek..tp kdg2..jadi!hahaha...

kem slm ke boss aok te!heeh..!

ummu berkata...

hu hu selalu gak dengar org lelaki cakap,"patutlah,bos perempuan"

cemomoi berkata...

assalamualaikum kengkawan semua:

orang pompuan marah kat aku lagik?

napa aku tak suka memujuk?

memujuk ni ada sikit-sikit sifat hipokrit. sebab, kekadang untuk memujuk dan mendapatkan sesuatu, kita akan berjanji yang mulus-mulus.. lepas dapat tu jarang beno ingat kat janji tadi...


akuanakpahang: hebat oak tak mboh lemas dengan pompuan yerk

kak azieazah: tang bagi hadiah ni kang orang kata kaki bodek tu yang tak syok tu...

deena farhana: alah bisa tegal biasa

zulkbo: hee... koi ngikut nasihat p.ramlee "orang pompuan ni kita mesti ajjar sama dia" - madu tiga

lokman: gunakan skill tu di mana-mana, jangan lawan boss cam aku nih

nida: tau takpe jangan ikut yang tak helok tu bila jadik bos hesok-hesok

shahrom: di luar pengetahuan, atau kena bagi hadiah yang sejenis tu kot (naya kena ke court pulak) ais krim? hooo lagik sensitif

kak lipis lady: rasuah? bpr (dulu la) kata kalu makan ramai-ramai takpe, kalu sorang tu rasuah... kalu bagi beg, kena la bos share dengan anak buah yang lain (g shopping sama-sama)

macy: jangan bli beg tu takut dibuat daripada babi jugak.. heee

bezbudy: sabo-sabo... kalu bos anak dara takpe!

kak acik: tima kasih menyokong spesis yang terancam nih

ummu: sama bila tengok driver.. ooo pompuan!

pakcik kordi: koi nok nuntut dengan oak la...

bos koi? terbahik lari dari ladhangggg

Tanpa Nama berkata...

em..xpenah ade bos sebab x penah keje lg..

tp kalau berprogrem kt U, prog manager nye pompuan mmg naye..suke emosi..nk brkerja pn amat payah..

-melatidaisy

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong