Selasa, 11 Mei 2010

Filled Under:

apo kono ey jang...

short notice jumaat, "isnin kita g sibu..."

semalam. lcct.

ops! pertama kali aku naik airasia gini rupanya. masa nak check-in, mak oi panehnya takde aircond. kerusi pon takde. apa nak buat, nak yang murah jangan la banyak komplen yea. kebetulan hujan bole tahan jugak lebatnya. dan aku tengok nak g ke pesawat kena jalan kaki. ooo gitu rupanya, rasa macam airport dulu-dulu lak yea. dan penumpang menggunakan payung. nak murah dan jimat belanja kena la korbankan keselesaan. itulah prinsipnya. teringat aku waktu bersembang dengan sorang tua (bapak kepada bekas bos aku, orang rembau)"ekau tengok bonggali. dulu-dulu dorang makan roti, baka(r) pon tak guno minyak masak do. mano ado! jimek. idop susah, jadi jaga yo - terus ingatanku mencarik sedutan filem seniman bujang lapok - skarang ekau tengok, ado bonggali jadik jaga? somo ey jadi loya (lawyer)"

pling! balik pada cerita asal.

ala kejap aja. dah dok dalam kapal terbang kang ok le tu. hemmm, betul! sebab dah ada sistem nombor. kalu tak dulu, aku bayangkan macam naik bas mini je, berebut-rebut cari tempat duduk.

hari ni. sibu.

sibu? @ kuala kubu? sama dan serupa. berebut nak dapatkan kerusi. yang tak sama hanya perang poster. tak begitu hebat. tak meriah.

yang hebat.

mee kampua udang goreng

ini pon
nescafe tarik (buihnya dekat dua inci)

12 orang adijauhari:

shameel berkata...

salam. Ke Sibu pergi kempen pilihnaraya ke. hehehe

Airasia mmg kurang selesa sebab tempat duduknya terpaksa berebut sebab takde nombor pada tempat duduk. Satu lagi makanan tak disediakan dan kena kalau nak beli dalam flight punyalah mahal.

Tentang harga tiket tu. Adakalanya MAS lebih murah. Kena selalu tengok kt web mas dan air asia.

Mazru Majid berkata...

salam,

mak koi pun baru balik dari Sibu

azieazah berkata...

Meraso jugok ler ekau naik kapai tobang... hehehehe

akuanakpahang berkata...

Kadang kita terpengaruh ngan iklan aje bendernya hapok tak jadi bender hehehe.........

CekWa berkata...

Terliur jugak nengok mee kampua udang te.....

arryani berkata...

kat dlm tu, selesa tak..??

Tak pnah naik air asia.Tu yg tk tau..

p/s nescafe tu klihatan vogue skali...hehe

Lady SharpShouter berkata...

ke sibu nampaknya...
eh, buih nescafe tarik kalah root beer kat a&w. hehe

Acik berkata...

Salam..
Wah.. makan angin sibu pulak! Best ye boleh pegi kempen sambil2 jamu selera..

cemomoi berkata...

assalamualaikum kengkawan:

shameel: skarang dah ok ada tempat duduk tang makan kitorang gomen ni dorang order skali so slamat le.

mazru: hoh takan g kempen jugak.. dasat tu. ander beli parang ilang dok?

kak azieazah: naik kapei terbang MU heee

akuanakpahang: ketnya tak reti base dok terkena pon buat dekk juge ace gone

cekwa: tak terhabih makan, banyak beno.. member mintak separuh pon dekat penuh sepinggan.. kalo kat kl enta le...

arryani: ok le, agak sempit ruang kaki, terasa nak naik MAS juge...

nescafe tu snap terus pasal nampak mengancam!

lady ss: aaa, takooot beer! sebab kat sini muka sama je kang ingat orang kita rupnya bukan orang islam

kak acik: makan angin keluo asap...

piewahid berkata...

salam,
koi xkisoh ngat ke criter aok ter. yg koi jadi sesok nafas bila aok letok gambo teh tarik!

iskh... koi beriyer la kontrol, aok tyg2 pulok!

mamak, tea tarik satu!

piewahid berkata...

pembetulan, nescafe tarik, bkn teh tarik. hihihi...

cemomoi berkata...

abg pie: tade heinya... yang jadik heinya dua-dua hok tarik tu pon boleh mempercepatkan jangka hayat kita