Selasa, 20 April 2010

doniA... Donia...Ops! Itu dugaan

stresssssss (dah macam bunyi ulo la pulok)

tah hapa mimpi bos besar...

(bila la gamaknya korang nak sampai kat rumah. nak tengok buku sekolah anak lagik, nak tengok bini lagik... nak tengokkkk... argh dah sampai tu semua orang dah tido agaknya)

dalam huru-hara pilihanraya ni, kami pon kena le tempiasnya... orang gomen. pukul 5 petang panggil meeting tergempar. aiseh! rosak rancangan nak shopping petang semalam... meeting bagai nak rak, sama rak dengan langit yang berdentum-dentam marah kat warga kota gamaknya, kerja tak ingat nak balik rumah... aku agak le... sambil curik-curik lari gi maghrib, meeting tamat pukul 8 malam. bergegas gila la balik. kat rumah pon henpon berbunyi lagi ada arahan terbaru gara-gara nak buat program kat kawasan hulu yang tengah panas sekarang ni.

(bang! tolong jangan kedekut bagi signal,malam-malam cenggini, hujan lak tu, brek pon tak guna!)

pagi ni, dalam renyai-renyai hujan, gi kerja ada gak yang tergolek atas jalan. tak le cedera teruk. aku malas le snap tak tentu arah, kang kena marah, lagik pon nak cepat kejo punch card. sampai opis, arahan malam tadik bertukar lagik... suka ati la kerana tau arahan akan berubah dari semasa ke semasa selagi program tak selesai.

kesian kat kawan aku bila dia kata, "aku baru balik dari check jantung, tu yang lewat datang opis ni"

mestikah aku cakap kat dia, "sabtu lepas aku ziarah suami rakan isteri aku yang meninggal masa main futsal. kompom sakit jantung..." "cis! cabulnya mulut ko..."

idop ini penuh cabarannnnnn

11 orang adijauhari:

pakcik kordi berkata...

amik gmbo sambil driving?..bahaya weh/./....haha,

melatidaisy berkata...

salam..

sabar ye en cemomoi..hidup memang bermusim.. :) [musim mengundi tu salah satu dari musim2 kehidupan n pelbagai gelagat dapat kite tgk dlm musim ni..hihi]

kayown berkata...

siboknya cemomoi...

Werdah berkata...

Salam Cemomoi.

Selalunya kita diceramah suruh pandai urus masa kan, betul tak? sekarang terbalik pula.. sampai malampun nak duk opis lagi. Apa-apapun jgn sterss sgt.

akuanakpahang berkata...

Gitu laa gayenya kita berambat sokmo dgn waktu nok buat goner dah ketentuannya gitu berkejaran sokmo weh...

Acik berkata...

Salam..
Teringat cerita madu tiga, part apek nk bunuh diri.. "nak hidup susah mau mati pun susah...mati pegang bendela!

Mazru Majid berkata...

macam2 bang..

Cikgu Jang .. berkata...

aok kene jugak ye org sibuk2 pilihanraya nun....popalih...gonekan yak...saya yg menurut perintah..

Cik SHiN~JU berkata...

salam...
cian aok bz yek...
rezeki org hulu s'ngor la ni...
time ni la nk mintak ape pun...

maCy berkata...

fuh mulut dia.. hihi

busy2.. harap nanti tak posting tgh bdr..
taknak plak posting kt hulu sana..>.<"

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

pakcik kordi: skil membunuh tension dongan cagho buek kojo tak somonggah

melatidaisy: yups.. sekarang musim mengundi untuk idop... sian kat orang hulu selangor... disuruh tentukan idop pulak dahhh

kayomn: keja tak hengat donia... sibuk le tu gamaknya

kak werdah: 'suka ati la' tu sebagai teknik taknak tensen le tu

akuanakpahang: bang yasin idop kite ni sokmo berambat tapi lupa pulok ke kita dihambat dek maut...

kak acik: hee... hilang jap stress ngingatkan muka apek tu

mazru: apo nak buek... nasib badan

cekgu jang: heh... dah kering tandatangan SYMP tu bole le mengomen banyok, tau dak deme ni mampuih koi

cik shin~ju: dorang patut minta peti es sorang satu la gamaknya, sejuk sikit kawasan panas tu

macy: takpe dah beli insurans ni cover mulut skali

k tunggu brita dari hulu selangor pulak

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong