Isnin, 8 Mac 2010

Filled Under:

mabuk? mabuk laut tak pe... (episod 2)

sambung lagik cerita di manila:

oleh sebab waktu yang padat, aku amik kesempatan waktu rehat tengah hari untuk kluo amik gambar di sekitar hotel. tu dia starbucks. yang menarik kat situ penggunaan vespa untuk hantar order.

petang tu penganjur membawa kitorang ke manila bay untuk welcome dinner atas cruise.
sebelum makan, sesi posing di sekitar manila bay untuk penghayatan dan perbandingan yang akan aku paparkan antara golongan marhain dan aristokrat nanti, insyaallah. selain acara makan, ada dangdut le kot, dangdut pilipino... heh, member aku dari laos, gila sakan bergambar dengan minah tu. aku bagitau dia, simpan eeelok gambo ni, tau kat bini kang huru-hara! (yang tersengih kat belakang tu la minah tu. yang 4 orang ni student dari 4 universiti termasuk sorang muslim dari zamboaga tengah tunjuk skil camana nak melalak kat atas feri)

dapat le aku amik gambar panorama di sekitar teluk manila. kebetulan pula bulan sedang mengambang hampir penuh, jadik suasana memang cukup menarik. sayangnya kamera digital ni tak berapa sesuai untuk mengambil gambar pada waktu malam.

pada malam kedua, dan hanya pada malam ini sahaja kesempatan yang ada untuk dibawa berjalan oleh rakan-rakan dari filipina. tu pon dah agak lewat. (pintu masuk mall dikawal ketat, takut abu sayyaf kot) kami ada masa lebih kurang 3 jam termasuk masa perjalanan menaiki teksi untuk ke Mall of Asia. ruang waktu yang ada, aku takdan nak pilih beli ole-ole untuk kengkawan. rembat mana yang sempat. tah camana melekat juga le tangan dek mutiara dari filipina ni. kang balik tido kat lua pulak. apa pon harap tu ori le.

11 orang adijauhari:

Tanpa Nama berkata...

boleh ajer amik gambor panorama malam, guna ISO dan manten stand still.. (play with it)
hmm, buah tangan lebey ado ke?
(mana cerita minah saleh yg mengajor..?) ahak!
bagi lah kt kekawang.. Hihihi

-abu

cemomoi berkata...

ni kamera compact bukan ada lensa cam itu hari. tang awek minah saleh tu kena datang rumah tengok sinih dan ole-ole masih ada lagik sebelum abih disapu dek opismate

piewahid berkata...

ooo...itu la gambo mutiara yg nok beri ke koi tu yak. ok, buleh, buleh, buleh...! hehehehehe...

LanaBulu berkata...

Rajin melancong cemomoi...!

endiem berkata...

skuriti siap bawak anjing kat mall. Kat tempat kita tak de lagi pak guard bawak anjing jaga shopping complek

zue berkata...

salam aku,
starbuck ada delivery..pkai vespa kuning lain drp yg lain.

IRIS berkata...

Cantiknya gelang tangan tu...heheh

abu muaz berkata...

sibuk betul anjing tu....

Cikgu Jang .. berkata...

beh la awok dpt gi sane yak??? makan kat situ tpok susoh ke...kang termakan hok haram, naye jadinye....hehehe

Mazru Majid berkata...

salam bang..amboi jauhnye makan angin...hehehe..

cemomoi berkata...

assalamualaikum:

piewahid:- memang tu le gambo mutiara hok awok nok ter... sori la takat gambo je le

abg lanabulu: ala orang blanja melancong... harap sendiri, melencong le jawabnya

endiem: sebab tu tak banyak anjing menganggur kat sana.. kat tempat kita sampai tade kija dok ngigit anok orang

zue: ahaks, vespa kat sini taraf antik, tak bule buat keja daaah

iris: berkenan ke, takpe bule share

abg muaz: tu blum cukup sibuk tu... diorang kata kalu datang geng abu sayyaf lagi sibuk... sibuk cari tempat sembunyi, kang kena bom pulak

cekgu jang: tu le koi susoh ati ter, ada part doa koi Allah makbulkan.. tang makan ni pon harap Allah perkenankan le... sehabis daya koi ngelok untuk makan menda syubhat

mazru: Allah bagi peluang dan ruang.. ati taknok ketnya dah tertulih... dan juga koi buang angin kat sana