Rabu, 17 Mac 2010

KALAULAH... (jangan banyak berangan nanti sesat)

emmm... dua entri sebelum ni terlalu berat untuk difikirkan, ditambah dengan kerja dan arahan yang bertali arus.. moh le beralih arah agar mood pon bule tenang dan damai sikit:

KALAULAH tu maknanya ada unsur angan-angan. jangan banyak berangan nanti iblis masuk dalam diri. bila iblis masuk, tu yang kita dapat macam-macam angan-angan yang sangat menarik. hatta kalau kita jadik hero, tatkala tu kita pon ditikam pastilah kita akan nampak lebih macho di mata si pinggitan... tetiba rasa ishhh tak best, bule pulak kita tukar skrip... haaa tu tandanya semakin jauh kita dibuai angan-angan yang ditiup dek iblis ni tadi.

nak cerita KALAU ni tadi ialah... baru aje balik kampung.. ni kampung orang rumah... di sini le KALAU ini 'bertandang' (rumah ni penah jadik lokasi penggambaran drama oleh RTM, apa tajuknya aku lupa tapi tentang drebar teksi syok kat penumpang dia yang dilakonkan - kalau tak silap - oleh Rozita Che Wan)

KALAU aku berenti keja:(kambing ni bule bagi aku keja kot)

KALAU aku takde keja: (biarpun tensen melayan udang galah, tapi kalu sekali dia tarikkk senggugut kita dibuatnya)

KALAU aku boring gila: (sungai pahang tengah surut ni, sampai boleh menapak ke tengah laut - dorang panggil laut kalau ke tengah sungai tu)




arghh toksah berangan laaaaa

11 orang adijauhari:

shaniza berkata...

Salam..
Wah! best la kalau dapat bela kambing. Pernah gak berangan sekejap nak tukar profesion jd penternak kambing 3/4 minggu lepas. Yg bestnya ada pulak kawan yg nak share modal... he..he..he.

Werdah berkata...

Salam cemomoi.

Mudah2an dah tenang.. dan boleh menyelesaikan tugas yang bertali arus tu..

lama kak tak jenguk sini.. dah tukar layout.. nice layout..

piewahid berkata...

koi rase bes sgt nengok gambo no 1 ter (gambor anok2 aok, kan...) comei je. pandai budok2 ter bgambo..

Mimie.Candy Cane berkata...

hehehe...orang yg suka berangan tersengih2 bace entry ni..

azieazah berkata...

Ya, kalu lah boleh terus menetap kat kampung tapi tiap bulan ada gaji, kan best...?

Hmmm... tingat lagu nyanyian Noor Kumalasari (atau Anita Sarawak?) "Kalau berkalau".

Nida berkata...

kalaulah dapat makan ikan patin sungai pahang.... mertua lalu pun tak sedau

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum cemomoi, hok berator 6 orang pangkal pokok pisang tu anok aok ke cemomoi??? comel2 budak tu...

cemomoi berkata...

assalamualaikum ya akhawan wa akhawati:

kak shaniza: wuih! kalo dah ada partner, jalan je le... bebudak kampung ramai yang kaya la ni dok bela lembu dengan kambing je

kak. werdah: insyaallah camana sekali pon, tugas kena selesaikan gak.. ni tuko layout sebab nak tukar mood ni

abg pie: dorang ni suka berangan, tu yang candid tu.

mimie: haaa sapa yang tersengih sila angkat tangan.. tengah berangan le tu

kak azieazah: setujuuuu sesangat... orang kerajaan yang keja sebelum 1991 untung la bersara je terus dapat pencen, kitorang kena tunggu umur bersara wajib baru dapat. tu yang memikir panjang tu

tang lagu tu, apa kata akak nyanyi tang corus dia

nida: nak pekena patin meh la (cewah sedap mulut aje jemput. patin yang ada tu orang punya tuuu)

kak lepehlady: takat ni anok koi blum sampei 6 orang lagikkkk...
kalo hok comey tu, sama macam bapak dia la.. ye idok?

annfrendly berkata...

setiap impian yang terlaksana datang dari angan2 :)

cemomoi berkata...

ann: angan-angan + cita-cita + usaha = insyaallah terlaksana

jangan jadik mat jenin!

kelompen berkata...

cemomoi
ralit entri aok ne
cite hey kampung koi kenan ngat sesuwai dgn hati perut koi. gebaler ke sungai pahang, mela kambin, ralit ralit. pehal pun, keke pe pen kalau rajin dan usaha, mesti jaya..

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong