Rabu, 30 September 2009

diari hidop: gilo punyo kojo

Funny Myspace Comments
MyNiceSpace.com
selasa1804199508.00a.m
cuti semester baru aje bermula. stat kerja kilang Top Group, Bangi. kilang tu buat penyaman udara. semalam, aku, bidin, s. amir dan rambo dok kelentong sorang akak yang interview kitorang. ha ha... ngaku takat SPM je, bila dia tanya apsal SPM ok tak sambung blajo, kitorang goreng la kunun kluarga susah la, bagi adik-adik je la blaja, dan tah hapa lagi di'ayat'nya awek tu... last dia gelak... hu hu takyah tipu la, akak pon baru je grade dari UPM. cam ni la, kita pakat underground la, akak amik korang keje. aku dan bidin posting kat bahagian maintainence. dorang lagi tu dok dengan bangla pasang body aircond.
keja memang rileks. gilo apo! kitorang yang takde basic hapa pasal elektrikal disuruhnya baiki lampu, servis aircond, forklift dan mesin. blasah je la... dah orang bagi keja tu buat la, jangan banyak cengkadak. kengkadang, sebijik lampu limpah yang lebih 1000 wat tu kitorang baiki sampai 2, 3 hari. bukan tak siap... senior kat situ Mamat Saira dengan Azhari yang ngajar cenggitu. lepak atas perancah besi dok baiki lampu kat bumbung kilang sambil bersembang. lampu bukan hari-hari rosak. supervisor aku, kitorang panggil apek pasal dia tu cina. mak oi lagi pemaleh tu. mengular dan membuta kuat tu. kengkadang datang kunun nak berlagak kat kitorang "apasal kerja tak siap lagi?" sambil gosok mata merah dia tu... hah sah la tu tido. bila kitorang ketawa, dia sengih-sengih terus blaa. ada la dua bulan aku keje kat situ. dah nak last baru la aku ngaku dengan mamat saira aku ni student, kan napa, dia cam segan la nak kawan ngan aku walaupun beberapa kali dia risik-risik kitorang ni sapa sebab takde gaya bebudak kilang... ha tang tu payah la sikit nak nyamar.

0 orang adijauhari:

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong