Jumaat, 24 Januari 2020

dalam segmen 'duniaku cacamerba', aku tumpahkan segala pengalaman idop yang membentuk identiti, cita-cita dan harapan idop.

memang mustahil untuk jadi manusia sempurna, tetapi sekurang-kurangngya aku mencuba segala bidang seni daripada penulisan ilmiah, cerpen dan puisi, lukisan dan khat, pertukangan kayu dan simen, arca, ukiran, fotografi, video, dan apa-apa je la untuk menerokai kelainan dalam bidang kemahiran.

semua itu kerana melayan jiwa muda

meningkat usia, kederat pon terbatas, dulu jalan kaki laju, nak laju lagi bawak kapcai.. bila 4 siries, jiwa pon dah slow. patut la kita besa tengok orang cam gini dah mula beralih arah minat lagu-lagu lama, daripada rock kepada dangdut... lebih teruk daripada itu, daripada minat kat awek mata mula tengok kat janda... kikikiki...

maka aku beralih arah kepada jiwa easy rider. gamaknya, daripada jiwa kacau nak jadil lebih cool and steady

sebenonya, ada beberapa perkara seblom aku buat keputusan nak amik moto jenis ni. pemilihan moto sebenonya melambangkan identiti kita. kalu korang jenis mat jambu maka sesuai le pakai skuter atau vespa, kalu kategori mat smart eeelok la pakai touring, naked atau superbike... maklum la nak kena pakai suit khas slain geng ni slalunya t-shirt mesti masuk dalam... 

tapi kalu jenis sempoi atau serabai, sesuai le korang pakai motor kangkang gini... walopon ada je yang smart pakai moto ni macam terminator tu, lebih banyak yang jenis muka poyo macam tak sudah tu yang layan moto camni. 
tak caya, cer tengok mat salih geng punk.

wokehhh, ada masa kita sambung lagik yea, insha Allah

jangan lupo subscribe youtube ; 'budak cemomoi'






0 orang adijauhari:

TeRhAnGaT

get this widget here

nyinggoh borok ngekek

MaKaSeH JeNgUk

Blog Archive

TerHangiTTT

SuaM KukU

lukisan simple semua orang ble buat sendiri