Khamis, 8 April 2010

takde apa nak bagi kat ko

seorang kawan yang hendak berpindah tempat kerja meninggalkan nasihat pada aku:

HARTA yang paling untung ialah SABAR

TEMAN yang paling akrab ialah AMAL

PENGAWAL yang paling waspada ialah DIAM

BAHASA yang paling indah ialah SENYUM

Senyum yang benar-benar ikhlas ialah yang senyumannya yang berlanjutan selama 8 saat


jadi pastikan kita semua tersenyum lebih dari 8 saat... cuma sebaik-baiknya, cuba le elakkan daripada tersenyum memanjang, kang ada plak yang tanya kat kita, "aphal ni? menang loteri ke?

6 orang adijauhari:

al-lavendari berkata...

dan juga cuba elakkan dari tersenyum sorang-sorang ..

p/s: lirik katun tu dapat nak baca !

noorlara berkata...

dan senyum yang indah lahir dari hati nan ikhlas bukan pura-pura. Manisnya senyum mengatasi manis madu ataupun gula sebab kesannya akan lekat diingatan dan menyejukkan jiwa.

piewahid berkata...

t kasih3....:D

shaniza berkata...

Salam..
Suka senyum sorang2 terutama bila baca komen dlm blog.
Tersenyum lebar saya hari ni sbb blog saya jadi 'isu' panas ditempat kerja gara2 sipembodek...

Cikgu Jang .. berkata...

koi try buat bab senyum tu, lama jugak 8 saat tu weh....tapi kalau abg piewahid, koi rase bukan setakat 8 saat, 20 saat die boleh buat...hehehe

cemomoi berkata...

assalamualaikum sahabat blog:

abg lavendari: senyum sorang-sorang tandanya tak bule kongsi kegembiraan dengan orang lain

klik aje kat gambo katun tu, insyaallah bule baca

kak noorlara: betul tu, bukan tanam tebu kat bibir, senyum tu dah sedia maniis...

abgpie: kasih tuan sentiasa dalam perhatian

kak shaniza: tersenyum lebar tu menandakan hati puas. bukan sakit hati, syabas kerana berjaya melawan penyakit hati

cikgu jang: setuju amat, koi rasa tido pon dia senyum... tido dalam iman!

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong