Sabtu, 5 Disember 2009

beli transport di akhirat

alhamdulillah raya Idul Adha tahun ni dapat juga aku tempah mpv baru untuk famili aku kat padang mahsyar sok.... tat kala mata parang mula diletakkan di urat marih, aku berdoa bersungguh-sungguh moga pengorbanan aku diterima oleh Allah. melihatkan dengkuran yang menginsafkan tu, cepat-cepat aku berdoa moga Allah mempermudahkan perjalanan sang qurban untuk menemui-Nya.
video

7 orang adijauhari:

Mybabah berkata...

Assalamualaikum Cemomoi. Lama tak dengar berita daripada saudaraku cemomoi. So, tak sabar nak jadi pengomen pertama. Dari klip video, babah nampak, kenderaan cemomoi mampu membawa cemomoi menyeberangi padang masyar yang menyulitkan itu. Alhamdulillah...

Cikgu Jang .. berkata...

Tahniah dari koi jugak ...semoga amalan kurban yg awok sempurnakan te diterima Allah SWT hendaknya...amin..

Mybabah berkata...

Salam saudaraku cemomoi. Berulang kali saya melawat blog saudara hari ini untuk membaca komen saya semula. Tetapi saudara tidak luluskan untuk "publish". Sedih juga hatiku...

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum, Insya Allah akan diterima Allah pengorbanan yang ikhlas itu...

Nida berkata...

Alhamdulillah... moga pengorbanan diterima olehNya..aminnn

LanaBulu berkata...

Cemomoi..tahniah semoga perngorbanan qurban diterimaNya..
memang menginsafkan ..buat mereka yg mahu berfikir..
terlalu kerdilnya kita utk bermegah dgn pemberian masa kehidupan di dunia ini yg 'just sementara' waktu..
Alhamdulillah dan InsyaAllah Hidayah Allah bersama kita semua forever and ever..

cemomoi berkata...

assalamualaikum rakan maya:

mybabah-: aiseh terkedu rasanya baca segmen komen kedua... bukan tak nak sudi.. tapi hampir tiga minggu ni tak dapat pegang komputer retinya tak dapat le melayari blog... rasa hati membuak berjumpa teman maya malangnya kesempatan sukar terluang maaf le buat sahabat tertunggu-tunggu

untuk semua rakan tima kasih atas doa iringan tu moga pengorbanan yang sedikit mendapat rahmat Ilahi

pilihan

Melayu Hebat: kita genius la

siri tajuk tu pon dah menjadikkan sesetengah orang melayu rasa jelek - malu nak ngaku apatah lagi nak bangga dengan kemelayuannya. takpe, tu...

rodong